Barcelona novým lídrom Primera Division, Messi s hetrikovým rekordom

NETKY.SK • 8 Marec 2015, 14:11 • 2 min
Barcelona novým lídrom Primera Division, Messi s hetrikovým rekordom

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona sú novými lídrami španielskej Primera Division.

slovakia

left justify in out

V nedeľňajšom zápase 26. kola zdolali na domácom ihrisku Rayo Vallecano vysoko 6:1, pod čo sa rekordným 32. hetrikom v španielskej lige podpísal argentínsky kanonier Lionel Messi.

 

"Barce" zahralo do karát sobotňajšie zaváhanie Realu Madrid na pôde Athletica Bilbao, odkiaľ si odviezol prehru 0:1 a medzi odvekými rivalmi tak ostal rozdiel iba dvoch bodov. Zverenci Luisa Enriqueho sa do Vallecana pustili od úvodu a už v piatej minúte otvoril skóre Luis Suarez, ktorému ideálnu prihrávku adresoval Xavi Hernández. Domáci si vypracovali aj ďalšie šance, no do polčasu sa skóre nezmenilo.

 

Po zmene strán zvýšil na 2:0 Gerard Pique, ktorý dorazil do siete odrazenú loptu od žrde. Potom už prišli chvíle Messiho, ktorého nevykoľajila ani zahodená penalta. Tú však rozhodca Jesus Gil nariadil zopakovať a Argentínčan sa na druhý pokus už nemýlil. O sedem minút neskôr pridal zblízka druhý gól a v 68. minúte zavŕšil hetrik. Hostia sa v závere zmohli na jediný gól, keď v 81. minúte útočník Alberto Bueno premenil pokutový kop. Bodku za stretnutím, ktoré oba tímy dohrávali v oslabení, dal Luis Suarez.

Barcelona má na čele 62 bodov, Real Madrid o jeden menej.

 

sumár:

FC Barcelona - Rayo Vallecano 6:1 (1:0)

Góly: 5. a 90.+1 Suarez, 49. Pique, 56., 63. a 68. Messi (prvý z 11 m) - 80. Bueno (z 11 m), ČK: 80. Alves - 54. Tito

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona