Barcelona neuspela s odvolaním, v roku 2015 nezíska žiadnu posilu

NETKY.SK • 30 December 2014, 13:06 • 2 min
Barcelona neuspela s odvolaním, v roku 2015 nezíska žiadnu posilu

BARCELONA - Španielsky futbalový veľkoklub FC Barcelona nebude môcť v roku 2015 podpísať kontrakt so žiadnym novým hráčom.

slovakia

left justify in out

Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie sa Kataláncov voči trestu od FIFA za porušenie pravidiel pri prestupe zahraničných hráčov do 18 rokov a ten tak nadobudol právoplatnosť. Barcelona ale zvažuje ďalšie odvolanie na Švajčiarsky federálny súd.
     

FIFA v apríli tohto roka za porušenie pravidiel udelila Barcelone pokutu vo výške približne 375.000 eur a zakázala jej robiť zmeny v kádri v dvoch najbližších prestupových obdobiach. Katalánci obvinenia popreli a odvolali sa na CAS, ktorý si začiatkom decembra vypočul obhajobu funkcionárov španielskeho klubu. Pôvodný trest ale teraz potvrdil a tak bude môcť byť Barcelona aktívna v transferoch hráčov až v januári 2016.
     

Vedenie Barcelony podľa FIFA porušilo pravidlá pri registrácii neplnoletých hráčov v desiatich z osemnástich prešetrovaných prípadov. "Barcelona nemôže akceptovať v žiadnom prípade rozhodnutie, ktoré napáda ducha našej akadémie La Masia, príkladnej športovo-vzdelávacej inštitúcie pre celý svet," reagovala v apríli Barcelona na verdikt FIFA. Informovala agentúra Reuters.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies