Barcelona nestačila na nováčika, Luis Enrique: V obrane sme boli krehkí

NETKY.SK • 11 September 2016, 10:59 • 2 min
Barcelona nestačila na nováčika, Luis Enrique: V obrane sme boli krehkí

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona stratili prvé body v novej sezóne španielskej La Ligy, keď v sobotňajšom súboji 3. kola doma senzačne podľahli nováčikovi Deportivo Alaves 1:2.

slovakia

left justify in out

Katalánci síce mali aj v kombinovanej zostave hernú prevahu, ale prvý šok im pripravil šesť minút pred prestávkou brazílsky útočník hostí Deyverson. Jeremy Mathieu hneď po zmene strán skóre vyrovnal, no o nečakanom triumfe Alavesu rozhodol v 64. minúte Gomez Perez Ibai. Pre Deportivo je to po dvoch remízach premiérový ligový triumf v tomto ročníku. "Ak mám byť úprimný - dnes sme si zaslúžili prehrať. Hráči Alavesu sa na zápas výborne pripravili, boli dôraznejší v oboch pokutových územiach. Vyhrali a to je jediné, čo sa počíta," vyhlásil stopér Barcelony Javier Mascherano.

 

Domáci tréner Luis Enrique priznal, že defenzíva "Barcy" stála v zápase na hlinených nohách. Zároveň prebral plnú zodpovednosť za prehru. "V obrane sme boli krehkí. Obranná činnosť bola v minulých rokoch našou silnou stránkou, ale teraz vidím, že musíme na nej popracovať. Takisto nám chýbala plynulosť a presnosť. Druhý gól Alavesu, ktorému predchádzala naša chyba, nás tvrdo zasiahol a totálne vykoľajil. Bola to demonštrácia našej krehkosti v defenzíve. Prehra by nás mala donútiť uvedomiť si, aké ťažké je uspieť v tejto súťaži," uviedol kouč "blaugranas" podľa ESPN.

 

Luis Enriquemu sa nevyplatil riskantný ťah, keď nechal odpočívať trio Lionel Messi, Luis Suarez a Andres Iniesta. Trojica opôr sa dostala do hry až v druhom polčase, keď to už s tímom išlo dolu vodou. "Nesiem hlavnú zodpovednosť za túto prehru a akceptujem kritiku. Všetko zlé, čo sa stane, je moja vina. Je však ľahké kritizovať po takomto zápase. Po prehre je každý generál," dodal.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies