Barcelona môže v nedeľu získať 23. titul v La Lige

NETKY.SK • 15 Máj 2015, 14:30 • 2 min
Barcelona môže v nedeľu získať 23. titul v La Lige

MADRID - Hráči FC Barcelona sú pred víkendovým predposledným 37. kolom najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División blízko k zisku 23. majstrovského titulu v klubovej histórii.

slovakia

left justify in out

"Blaugranas" majú aktuálne na čele tabuľky štvorbodový náskok pred druhým Realom Madrid. Zverencom trénera Luisa Enriqueho stačí na celkový triumf získať v záverečných dvoch zápasoch tri body. FCB môže oslavovať už v nedeľu na pôde minuloročného majstra Atlética Madrid, nad ktorým triumfoval zakaždým vo všetkých troch doterajších tohtosezónnych vystúpeniach. Meranie síl medzi Barcelonou a Atléticom rozhodlo o titule aj vlani, remíza 1:1 v poslednom kole na pôde súpera vtedy znamenala jubilejný 10. primát pre mužstvo zo Štadióna Vicenteho Calderóna. 

 

Ak by Real v nedeľu ťahal za kratší koniec v inej madridsko-barcelonskej konfrontácii na trávniku Espanyolu, nemuseli by futbalisti FC Barcelona získať v zostávajúcich dueloch už ani bod.

 

Katalánci ešte bojujú na všetkých troch frontoch. Okrem La Ligy sa prebojovali aj do finále španielskeho Kráľovského pohára Copa del Rey (30. mája v Barcelone) a predstavia sa aj v rozhodujúcom stretnutí Ligy majstrov (6. júna v Berlíne) proti Juventusu Turín. 

 

V Španielsku pôvodne hrozilo, že sa záverečné kolá Primera División a finále španielskeho Kráľovského pohára vôbec neuskutočnia. Tamojší súd však napokon rozhodol, že chystaný futbalový štrajk, ktorý mal vo všetkých súťažiach v krajine vypuknúť od 16. mája, je protizákonný. 

 

Štrajk vyhlásila Kráľovská španielska futbalová federácia (RFEF) pre pripravovaný zákon o televíznych právach. Podporila ho aj hráčska únia, naopak, Profesionálna futbalová liga (LFP) ako riadiaci orgán dvoch najvyšších španielskych súťaží bol proti a žiadal jeho odvolanie. 

 

Program ašpirantov na majstrovský titul v zostávajúcich dvoch kolách: 

FC Barcelona: 
Atlético Madrid (vonku), Deportivo La Coruňa (doma) 

 

Real Madrid: 
Espanyol Barcelona (vonku), Getafe (doma) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies