Barcelona má nového trénera, ktorý vlani prerušil sériu blaugranas

NETKY.SK • 14 Január 2020, 11:09 • 2 min
Barcelona má nového trénera, ktorý vlani prerušil sériu blaugranas

ŠPANIELSKO - Napriek tomu, že Enrique "Quique" Setién nikdy nepôsobil v štruktúrach španielskeho futbalového klubu FC Barcelona, dlhodobo sa netajil obdivom k filozofii organizácie z Camp Nou.

slovakia

left justify in out

Prerušenie série na Camp Nou 

Keď v uplynulej sezóne ako tréner Betisu Sevilla zvíťazil v Barcelone 4:3 a preťal tímu "blaugranas" 42-zápasovú sériu, počas ktorej doma v ligovom dueli neokúsil trpkosť prehry, pre mnohých sa hneď stal ideálnym koučom, ktorý by v budúcnosti mohol prevziať barcelonský tím.

 

 

Vzor po Cruyffovi
Po vyše štrnástich mesiacoch k tejto situácii skutočne došlo. Po včerajšom odvolaní Ernesta Valverdeho, ktorý doplatil na nevýrazné výkony a početné výsledkové zaváhania v nedávnom období, má Barcelončanov pozdvihnúť Quique Setién - kormidelník bez väčších trénerských úspechov, no s veľkou zanietenosťou, bezhranične zamilovaný do poňatia futbalu v podaní niekdajšieho kouča katalánskeho veľkoklubu Johana Cruyffa. 

 

img

 

Vyjadrenie nového trénera 
"Nechal by som si odťať prst, keby som si mohol zahrať v barcelonskom tíme Johana Cruyffa," povedal podľa webu Przeglad Sportowy 61-ročný Setién, ktorý priznáva, že počas doterajšej trénerskej kariéry, počas ktorej okrem Betisu Sevilla viedol aj UD Las Palmas, Racing Santander či Rovníkovú Guineu, mnohokrát čerpal inšpiráciu v Barcelone.

 

 

Pekná hra
Rodák zo Santanderu podotkol, že futbalu naplno porozumel v zápase proti Cruyffovej Barcelone, keď musel celé stretnutie behať bez lopty. "Vďaka Johanovi som pochopil, o čom je futbal a čo sa mi na ňom páči. Keď hráte škaredo a prehráte, nezískali ste dokopy nič. Keď však hráte pekne a napriek tomu prehráte, máte aspoň základ, na ktorom sa dá stavať," skonštatoval Setién.

 

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies