Barcelona je v hlbokej kríze, duel s Juventusom to len potvrdil

NETKY.SK • 9 December 2020, 13:37 • 2 min
Barcelona je v hlbokej kríze, duel s Juventusom to len potvrdil

BARCELONA - Sklamaný pohľad do zeme v podaní Lionela Messiho a na druhej strane rozjasnená tvár Cristiana Ronalda. Dve reakcie na opačných koncoch emocionálneho spektra sprevádzali utorkový súboj futbalovej Ligy majstrov na Camp Nou, v ktorom FC Barcelona prehrala s Juventusom Turín 0:3 (0:2).

slovakia

left justify in out

Juve potrebovali góly 

Hostia potrebovali práve trojgólové víťazstvo na to, aby si na poslednú chvíľu uchmatli prvé miesto v G-skupine na úkor domácich. A to sa im aj podarilo.

 

 

Ronaldo hviezdil, Messi nie 
V prvej zápasovej konfrontácii dvoch velikánov svetového futbalu od mája 2018 Messi síce až sedemkrát vystrelil na bránku Juventusu, ale 42-ročný Gianluigi Buffon si so všetkými jeho pokusmi poradil. Na druhej strane Ronaldo premenil oba svoje pokutové kopy a navýšil rekordný sumár v Lige majstrov na 134 gólov. Stačilo mu na to 174 zápasov, čo je priemer 0,77 gólu.

 

img


"Skórovať na ihrisku FC Barcelona má pre mňa vždy výnimočný význam. S Messim sme prežili 12-13 rokov, keď sme sa ako súperi stretávali na ihrisku. A je dobré, že v tom pokračujeme. Ľudia radi hovoria o našej rivalite, ale ja som najmä poctený, keď si môžem proti nemu zahrať. A samozrejme, som šťastný, keď môžem streliť gól v takomto zápase," skonštatoval Cristiano Ronaldo na oficiálnom webe UEFA.

 

"Góly ma tešia, ale chcem pokračovať v práci. Nie je jednoduché udržať vysoký štandard výkonnosti po celý čas," doplnil 35-ročný Portugalčan.

Bol to už 36. zápas, v ktorom nastúpili proti sebe Messi a Ronaldo na všetkých futbalových úrovniach. V Lige majstrov spolu nastrieľali 252 gólov. Ronaldove aktuálne zásahy z bieleho bodu boli vôbec prvé v zápase, keď bol na druhej strane ihriska Messi.

 

img

 

Griezmann len do brvna 

Tridsaťtriročný Argentínčan zasa skóroval v Lige majstrov už šestnástu sezónu v neprerušenej sérii, čo je rovnako historický zápis. V odvetnom súboji s Juventusom sa však nepresadil ani jeden z jeho spoluhráčov. Najbližšie ku gólu bol v druhom polčase francúzsky útočník Antoine Griezmann, ktorý za stavu 0:3 hlavičkoval iba do brvna súperovej bránky.

 

"Zlý deň a zlý zápas. Chýbal nám hlad po víťazstve. A je to chyba nás hráčov. Musíme sa zlepšiť a viac pracovať. Už najbližšie cez víkend treba vyhrať. Inak sa to ešte zhorší," uviedol francúzsky reprezentant vo farbách "blaugranas".

 

 

Vyjadrenia trénerov po zápase 
Tréner Juventusu Andrea Pirlo skonštatoval, že dva góly v úvodnej dvadsaťminútovke (stalo sa prvýkrát v histórii LM, čo FCB inkasoval doma dvakrát za 20 minút) vyplynuli z prevahy jeho tímu v strede poľa.

 

"Vytvárali sme si tam pozície troch proti dvom a z toho sme profitovali. Vedeli sme, že ich obrana bude ťažko zastavovať nájazdy našich stredopoliarov z centrálnych pozícií. Z toho sme si vytvárali šance," vysvetlil Pirlo.

 

img

Jeho náprotivok, bývalý 78-násobný holandský reprezentant Ronald Koeman, utrpel s katalánskym veľkoklubom piatu prehru v sezóne, ale prvú v Lige majstrov. Hráčov skritizoval za prístup najmä v úvode stretnutia.

 

"Bol som prekvapený, ako zle sme odštartovali tento zápas. Chýbal nám hlad po víťazstve. Ak rýchlo prehrávate 0:2, je to super náročné proti súperovi, akým je Juventus. Od stavu 0:2 sme už hrali dobre, ale potrebujeme aj takto začať zápas. Celkovo sme však nemali vývoj pod kontrolou a zle sme bránili," zhodnotil Koeman.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies