Barcelona chce zlomiť čierne obdobie vo finále Copa del Rey

NETKY.SK • 13 Apríl 2014, 11:17 • 2 min
Barcelona chce zlomiť čierne obdobie vo finále Copa del Rey

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona prehrali v sobotňajšom stretnutí 33. kola najvyššej španielskej súťaže Primera División na pôde Granady najtesnejším rozdielom 0:1. O zisku troch bodov pre domácich rozhodol v 16. min Alžírčan Yacine Brahimi.

slovakia

left justify in out

Favorizovaní hostia, ktorí v stredu vypadli vo štvrťfinále Ligy majstrov s Atléticom Madrid, nevyužili hernú prevahu, pričom neochvejnou oporou Granady bol predovšetkým grécky gólman Orestes Karnezis. Ani jeho náprotivok José Manuel Pinto na nemohol sťažovať na nedostatok práce, pretože viacerými zákrokmi držal nad vodou vlajku Barcelony - ale napokon neúspešne. Barcelončania budú mať možnosť ukončiť čierne obdobie v stredajšom finále španielskeho Kráľovského pohára (Copa del Rey). Proti nim však bude stáť mimoriadne silný protivník Real Madrid, ktorý v utorok postúpil do semifinále Ligy majstrov a nezáváhal ani v sobotu v lige. S Almeríou bojujúcou o záchranu si aj bez Cristiana Ronalda poradil hravo 4:0 a preskočil Barcelonu v tabuľke.

 

"Je to pre nás krok späť. Prehra bolí o to viac, že do konca sezóny už nezostáva veľa zápasov. Hru sme mali pod kontrolou, ale nedokázali sme premeniť šance. Bolo to ťažké," zhodnotil výsledok stredopoliar Andrés Iniesta. Zverenci trénera Gerarda Martina nastúpili bez obrancov Carlesa Puyola, Gerarda Piquého a Marca Bartru. Nastúpil Kamerunčan Alexandre Song a Martín Montoya, na poste stopéra zaskakoval Sergio Burquets. "Nemyslím si, že zmeny v zostave rozhodli tento zápas. Barcelona za normálnych okolností vyhráva takéto zápasy o štyri-päť gólov. Mužstvo po posledných dvoch neúspechov cíti, že mu niečo dôležité uniká, ale v stredu sa musíme snažiť vyhrať finále Copa del Rey. Z takýchto výsledkov pochopiteľne nemôžem mať dobrý pocit, ale budeme bojovať. Nemôžeme teraz prepadnúť smútku a vzdávať sa," vyhlásil barcelonský kouč Martino.

 

Kormidelník Granady Lucas Alcaraz sa naopak rozplýval od radosti: "Bol to nezabudnuteľný večer pre našich fanúšikov. Získali sme veľmi dôležité tri body. Pred zápasovom sme boli veľmi motivovaní, plní viery a nádeje, že to zvládneme. Zastavili sme jeden z najväčších klubov, čo je vždy náročné. V zostávajúcich zápasoch musíme získať ešte aspoň štyri alebo päť bodov, aby sme si zaistili záchranu v La Lige."

 

Zaváhanie katalánskeho rivala trochu prekvapilo trénera Realu Madrid Carla Ancelottiho. "Nečakal som, že Barcelona prehrá. Ale každý bojuje sám za seba a aj Barcelona bude určite bojovať až do konca. Nemyslím si, že tieto prehry FCB budú mať vplyv na stredajšie finále domáceho pohára," vyhlásil pre portál goal.com 54-ročný Talian, ktorý sa musel proti Almeríi zaobísť bez viacerých zranených opôr a na lavičke mal zo skúsených hráčov len náhradného gólmana Ikera Casillasa. V nominácii na stretnutie sa napokon neobjavil ani stopér Sergio Ramos či stredopoliar Xabi Alonso. "Ramos mal problém s krkom, ale v stredu by mal nastúpiť. V prípade Cristiana Ronalda bude záležať na tom, ako rýchlo sa bude zotavovať. S Marcelom však určite nemôžeme počítať," prezradil na záver Ancelotti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies