Barcelona bez problémov do štvrťfinále: Dva góly Messiho, zranenie Neymara

NETKY.SK • 17 Január 2014, 08:02 • 2 min
Barcelona bez problémov do štvrťfinále: Dva góly Messiho, zranenie Neymara

MADRID - Argentínsky ofenzívny klenot Lionel Messi gólmi v 44. a 63. minúte stanovil víťazstvo FC Barcelona 2:0 vo štvrtkovom odvetnom zápase osemfinále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale na pôde Getafe. Hostia v prvom dueli zvíťazili 4:0, suverénne si teda vybojovali postup do štvrťfinále.

slovakia

left justify in out

Messi bol v základnej jedenástke prvý raz od novembrového zranenia zadného stehenného svalu. Dvadsaťšesťročný 4-násobný najlepší hráč sveta predtým dva razy striedal. 

Fanúšikov Barcy môže znepokojovať ďalšia indispozícia Brazílčana Neymara: navrátilec po črevnej chrípke tentoraz pre poškodený pravý členok išiel z ihriska už po 23 minútach. Zverenci Gerarda Martina si medzi najlepšími ôsmimi zmerajú sily s Levante. 

"Ak sa potvrdí to, čo predpokladáme, potom nepôjde o zranenie, z ktorého by vyvstal dlhodobejší výpadok. Mohlo to byť oveľa horšie, ale lekári nás predbežne upokojili," rozptýlil obavy v súvislosti s Neymarom argentínsky kouč. K Messimu dodal: "Bol mimo 60 dní, ale fyzicky je na tom dobre a dnes sme sa presvedčili, že už zvládne 90-minútové nasadenie. Bolo len otázkou času, kedy to dospeje do takého štádia." 

Jubilejný 700. štart za Barcelonu si pripísal stredopoliar Xavi Hernández a Martino predznamenal jeho zotrvanie na Camp Nou v reakcii na chýry o možnom letnom odchode do zámorskej Major League Soccer: "Hrať 700 zápasov za tento klub nie je všedná záležitosť a patrilo by sa, aby futbalista takéhoto kalibru neukončil svoju kariéru v inom drese." 

Súhrn výsledkov štvrtkových odvetných stretnutí osemfinále španielskeho Kráľovského pohára vo futbale (Copa del Rey): 

Getafe - FC Barcelona 0:2 - prvý zápas 0:4, do štvrťfinále postúpila Barcelona 
Villarreal - San Sebastián 0:1 - prvý zápas 0:0, do štvrťfinále postúpil San Sebastián 

Zloženie štvrťfinálových dvojíc (zhora podľa "pavúka"): 
Levante - FC Barcelona 
San Sebastián - Santander 
Espanyol Barcelona - Real Madrid 
Atlético Madrid - Athletic Bilbao 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies