Barcelona a Manchester United bez problémov do semifinále

NETKY.SK • 13 Apríl 2011, 07:16 • 2 min
Barcelona a Manchester United bez problémov do semifinále

Barcelona a Manchester United bez problémov do semifinále - Futbal Prvými semifinalistami futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 sú španielsky veľkoklub FC Barcelona a Manchester United z Anglicka. Rozhodli o tom utorňajšie odvety štvrťfinále, v ktorých mali

slovakia

left justify in out

img

Prvými semifinalistami futbalovej Ligy majstrov 2010/2011 sú španielsky veľkoklub FC Barcelona a Manchester United z Anglicka. Rozhodli o tom utorňajšie odvety štvrťfinále, v ktorých mali oba tímy zjednodušenú pozíciu.
      Barcelona po domácom jednoznačnom triumfe 5:1 nad Šachtarom Doneck nenechala nič na náhodu a na ukrajinskej pôde vyhrala 1:0 gólom Lionela Messiho. United, ktorí v "bitke o Britániu" uspeli minulý týždeň na ihrisku Chelsea Londýn (1:0), slávili postup po triumfe 2:1 na Old Trafforde. Zoznam semifinalistov skompletizujú stredajšie duely Schalke 04 - Inter Miláno (prvý zápas: 5:2) a Tottenham - Real Madrid (0:4).

      sumáre 2. zápasov štvrťfinále LM 2010/2011:
      Šachtar Doneck - FC Barcelona 0:1 (0:1)
      Gól: 43. Messi. Rozhodca: Meyer (Nem.), ŽK: Mchitarjan, Iščenko - Milito.
      /prvý zápas: 1:5, postupuje FC Barcelona/
      Zostavy a striedania:
      Šachtar: Pjatov - Iščenko, Kobin, Rakickij, Ševčuk - Hübschman (75. Fernandinho) - Costa (58. Eduardo), Jadson, Willian - Mchitarjan, Luiz Adriano (66. Moreno)
      Barcelona: Valdes - Alves, Pique (70. Milito), Busquets, Correia - Mascherano, Xavi (66. Pedro), Keita - Afellay, Messi, Villa (75. Jeffren)

      Šachtar sa mohol ujať vedenia v 9. minúte, na Willianov dobrý pokus však Valdes vytiahol bravúrny zákrok. Brankár Barcelony bol v permanencii aj v 24. minúte po strele ďalšieho Brazílčana Jadsona. Šachtar bol v prvom polčase lepší a manko z prvého zápasu ho zjavne vôbec nemátalo. Potom sa však dostala do hry aj "Barca" a v 43. minúte ukázala svoju efektivitu, keď sa presadil kanonier Messi - 0:1. Šachtar sa podobne ako v prvom zápase priblížil v držaní lopty favoritovi, ale v koncovke nemal potrebnú rozvahu. Hráči španielskeho tímu si mohli v druhom polčase šetriť sily na sobotňajšie El Classico a aj tak cenné víťazstvo udržali.

      Manchester United - Chelsea Londýn 2:1 (1:0)
      Góly: 43. Hernandez, 77. Park Ji-sung - 77. Drogba. Rozhodca: Benquerenca (Port.), ŽK: O'Shea, Evra - Ramires, Malouda, Terry, ČK: 70. Ramires po druhej ŽK.
      /prvý zápas: 1:0, postupuje Manchester United/
      Zostavy a striedania:
      ManU: van der Sar - O'Shea, Vidič, Ferdinand, Evra - Nani (75. Valencia), Carrick, Giggs, Park Ji-sung - Hernandez, Rooney
      Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex (82. Ferreira), Terry, Cole - Ramires, Lampard, Essien, Malouda - Anelka (61. Kalou), Torres (46. Drogba)

      Celý prvý polčas sa hral obojstranne ľúbivý ofenzívny futbal. Šance boli na oboch stranách, najvážnejšiu mal Anelka, ktorého tvrdá rana "lízla" brvno. ManU udrel v závere dejstva - v 43. minúte Giggs perfektnou krížnou prihrávkou našiel na malom vápne Hernandeza, ktorý zblízka otvoril skóre - 1:0. Do druhého polčasu poslal kouč Chelsea na ihrisko Drogbu namiesto trápiaceho sa Torresa, jeho mužstvo potrebovalo na postup streliť dva góly. Hostia nevedeli vymyslieť účinný recept na prelomenie súperovej defenzívy, naopak, "červeným diablom" sa otvoril priestor na brejky. O to viac, keď v 70. minúte musel pod sprchy po druhej žltej karte Ramires. O sedem minút striedajúci Drogba po prihrávke Essiena predsa len vyrovnal a zápas dostal nový náboj - 1:1. Ešte v tej istej minúte rozbehol akciu Valencia, pokračovali v nej Giggs s Rooneym, čiperný Park Ji-sung si po nabehnutí do palebnej pozície stlmil loptu na prsiach a prestrelil Čecha - 2:1. Nádej "The Blues" na postup ožila na necelých 60 sekúnd, ale rýchlo zhasla. Do konca zápasu už totiž hostia nevedeli spraviť väčší prievan v šestnástke súpera a v tejto sezóne zostanú pravdepodobe bez trofeje, keďže titul v Premiership je už len v rovine teórie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies