Barcelona a AC Miláno do osemfinále, rekord brankára Valdesa

NETKY.SK • 2 November 2011, 23:39 • 2 min
Barcelona a AC Miláno do osemfinále, rekord brankára Valdesa

Barcelona a AC Miláno do osemfinále, rekord brankára Valdesa - Futbal FC Barcelona a AC Miláno sa v utorok večer stali prvými osemfinalistami futbalovej Ligy majstrov 2011/2012. panielsky šampión v pozícii obhajcu trofeje zvíťazil v 4.

slovakia

left justify in out

img

FC Barcelona a AC Miláno sa v utorok večer stali prvými osemfinalistami futbalovej Ligy majstrov 2011/2012. Španielsky šampión v pozícii obhajcu trofeje zvíťazil v 4. kole H-skupiny vo vypredanom pražskom Edene nad Viktoriou Plzeň 4:0. Argentínsky kanonier Lionel Messi zaznamenal hetrik, domáci dohrávali od 22. minúty bez vylúčeného slovenského obrancu Mariána Čišovského. Milánu stačila na postup aj remíza 1:1 na pôde bieloruského BATE Borisov.
Messiho prvý presný zásah z pokutového kopu bol jeho jubilejným 200. gólom v drese Barcy a 40. v LM. Predchádzal mu faul Čišovského, ktorý následne dostal červenú kartu. Tréner Pavel Vrba okamžite zareagoval a takticky stiahol z ihriska ďalšieho slovenského legionára Mareka Bakoša. V 69. minúte dostal šancu tretí Slovák Michal Ďuriš. Plzeň bola v úvode zápasu aktívnejšia a vypracovala si obrovskú šancu, Petrželovo sólo z polovice ihriska však rukou bravúrne zneškodnil brankár Victor Valdes, ktorý prekonal klubový rekord v nepriestrelnosti. V súťažných zápasoch neinkasoval už 877 minút, čím vylepšil zápis Miguela Reinu zo sezóny 1972/1973.
"Messi je fenomenálny hráč, v 24 rokoch už prekonal toľko rekordov. Neviem, čo by som viac dodal," vyjadril sa po zápase tréner Kataláncov Pep Guardiola. Jeho plzenský kolega Pavol Vrba videl dva kľúčové momenty: "Zápas poznačili dve situácie, nepremenená šanca Petrželu a jedenástka a vylúčenie Čišovského. My nie sme zvyknutí hrať v našej lige pod takým tlakom ako Barcelona."
Ruský tím Zenit Petrohrad v základnej jedenástke so slovenským reprezentantom Tomášom Hubočanom zvíťazil v G-skupine nad ukrajinským Šachťarom Doneck 1:0. O triumfe ruského šampióna rozhodol v nadstavenom čase prvého polčasu Belgičan Lombaerts. Hubočan odohral celý zápas. O historicky prvé víťazstvu cyperského futbalu nad portugalským sa postaral APOEL Nikózia. Premožiteľ Slovana z 3. predkola LM zdolal FC Porto 2:1 gólom Manducu z 90. minúty a udržal si na čele tabuľky jednobodový náskok pred Zenitom.
Valencia zvíťazila v E-skupine nad Bayerom Leverkusen 3:1. Chelsea Londýn vyhrávala v Genku nad domácim Racingom 1:0 gólom brazílskeho stredopoliara Ramiresa, no domáci po zmene strán vyrovnali zásluhou Vossena. Z prvého víťazstva v F-skupine sa tešili hráči Borussie Dortmund, ktorí si poradili s Olympiakosom Pireus 1:0. Súboj Arsenalu Londýn s Olympique Marseille sa skončil bezgólovou remízou.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies