Barce sedí rola favorita, Ibrahimovič cíti historickú šancu

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 11:36 • 2 min
Barce sedí rola favorita, Ibrahimovič cíti historickú šancu

BARCELONA - Futbalisti FC Barcelona nastúpia do odvetného štvrťfinálového duelu Ligy majstrov 2012/2013 proti hráčom Paríža Saint-Germain vo výhode, pretože pred týždňom dosiahli v hlavnom meste Francúzska nerozhodný výsledok 2:2. Obaja aktéri stredajšieho duelu na Nou Campe neprehrali šesť súťažných zápasov za sebou, Barcelona cez víkend bez účasti najlepšieho futbalistu súčasnosti Lionela Messiho zdolala Mallorcu 5:0, PSG zvíťazil na ihrisku Stade Rennes 2:0.

slovakia

left justify in out

Osud štvrťfinále v Barcelone výrazne ovplyvní rozhodnutie realizačného tímu FCB ohľadom účasti či absencie kľúčového hráča katalánskeho tímu Messiho. Argentínčan si v Parku princov poranil zadný stehenný sval a do týchto chvíľ nie je známe, či ho tréner Tito Vilanova bude môcť zaradiť na súpisku pre stredajší duel. Kormidelník Parížanov Carlo Ancelotti vyhlásil, že Messiho účasť alebo neúčasť nič nezmení na zámeroch jeho zverencov. "Musíme dobre brániť, ale to nebude náš jediný cieľ. Takisto musíme ukázať odvahu," povedal Ancelotti v rozhovore pre RMC Sport. "Či bude hrať Barcelona s Messim alebo bez neho, pre nás sa nič nemení. Ak sa chceme dostať do semifinále, musíme zvíťaziť," dodal 53-ročný bývalý kouč Juventusu Turín, AC Miláno či FC Chelsea. Jeho zverencom sa na ihriskách súperov v ostatných piatich dueloch príliš nedarilo, veď v dvoch prípadoch ťahali za kratší koniec a raz remizovali. Napriek tomu družine okolo Zlatana Ibrahimoviča nechýba sebavedomie. Švédsky reprezentant, ktorý v prvom vzájomnom súboji stredajších súperov skóroval a na ďalší gól prihral, si uvedomuje, že PSG má šancu dosiahnuť historický úspech. "Bude to náročné. Je to veľká výzva, ale nastal čas utvoriť históriu," povedal Ibrahimovič pre Globoesporte. 

K "blaugranas" sa vrátili dvaja muži, ktorých osud donútil bojovať o život. Tréner Tito Vilanova sa pripojil k mužstvu po absolvovaní onkologickej liečby v New Yorku, obranca Éric Abidal pred rokom podstúpil transplantáciu pečene. Tridsaťtriročný Francúz po dlhej pauze vybehol na posledných 20 minút na ihrisko v sobotňajšom stretnutí s FC Mallorca (5:0). Zraneného Javiera Mascherana na stopérskom poste pravdepodobne nahradí Sergio Busquets alebo Marc Bartra. Tvorca hry "blaugranas" Xavi Hernández sa domnieva, že súčasná generácia barcelonských futbalistov má pred sebou ešte niekoľko úspešných sezón. "Posledné štyri roky boli krásne, ale myslím si, že do našej zbierky pribudnú ďalšie trofeje," povedal skúsený stredopoliar pre oficiálnu stránku Európskej futbalovej únie www.UEFA.com. "Výsledok 2:2 je dobrý, na domácom ihrisku budeme favoritmi a máme pred sebou 90 minút, aby sme to potvrdili. Keď sa však obzrieme späť, spôsob akým Parížania v závere vyrovnali, musí byť naším mementom. Sme optimisti, veď nás čaká duel pred domácim publikom. PSG má skvelých hráčov, nebezpečných najmä v protiútokoch," dodal 33-ročný Xavi. 

Barcelončania poslali UEFA oficiálnu sťažnosť na výkon nemeckého rozhodcu Wolfganga Starka v prvom meraní síl s hráčmi PSG. Carla Ancelottiho táto iniciatíva prekvapila, domnieval sa totiž, že Stark Barcelonu nepoškodil, ale urobil chybu pri posúdení situácie, z ktorej rezultoval pokutový kop pre hosťujúce mužstvo. PSG účinkuje len vo svojom druhom štvrťfinále v rámci LM. Predtým sa predstavil medzi najlepšími ôsmimi klubmi v sezóne 1994/1995 a tiež proti FC Barcelona. V kádri s legendárnym Georgom Weahom sa nakoniec tím z metropoly Francúzska tešil z postupu do semifinále. V súčasnosti je na súpiske Paríža trio bývalých hráčov "blaugranas" - Thiago Motta, Maxwell a Zlatan Ibrahimovič. 

Úvodný výkop stretnutia FC Barcelona - Paríž St. Germain je na programe v stredu o 20.45 h a povedie ho rozhodca Björn Kuipers z Holandska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies