Barca v odvete aj o renomé Guardiolu, Wenger:"Chelsea bude betónovať"

NETKY.SK • 23 Apríl 2012, 11:44 • 2 min
Barca v odvete aj o renomé Guardiolu, Wenger:"Chelsea bude betónovať"

Barca v odvete aj o renomé Guardiolu, Wenger:"Chelsea bude betónovať"

slovakia

left justify in out

img

S jednogólovým mankom vstúpi do semifinálovej odvety Ligy majstrov 2011/2012 proti Chelsea Londýn obhajca trofeje FC Barcelona. Duel, ktorý je na programe v utorok o 20.45 SELČ na Nou Campe, bude zároveň previerkou schopností a reputácie trénera katalánskeho veľkoklubu Pepa Guardiolu.
      Štyridsaťjedenročný kormidelník od nástupu do funkcie v roku 2008 priviedol Barcelonu k zisku 13 trofejí, vrátane troch španielskych titulov v rade a dvoch prvenstiev v Lige majstrov (2009, 2011). Prípadné vypadnutie z najprestížnejšej klubovej súťaže sveta by však predstavovalo ďalšie zníženie Guardiolovho renomé, ktoré utrpelo už sobotňajšou domácou prehrou 1:2 s odvekým rivalom Realom Madrid. "Biely balet" vďaka triumfu v El Clasicu zvýšil svoj náskok na čele La Ligy štyri kolá pred koncom súťaže už na sedem bodov, stále je však v hre vzájomná konfrontácia Barcelony s Realom vo finále LM. Madridčania sú v obdobnej situácii ako Barcelona, keďže taktiež musia dohnať stratu po prehre 1:2 na ihrisku Bayernu Mníchov.
      Guardiola musel po prehre s Realom vysvetľovať prekvapujúce nasadenie stredopoliara B-tímu Kataláncov Cristiana Tella na úkor Cesca Fabregasa, Alexisa Sancheza a Pedra. Hoci sa Tello ukázal ako perspektívny hráč, v zápase premrhal gólovú príležitosť a naopak Sanchez, ktorý nastúpil ako striedajúci hráč, skóroval ihneď po svojom príchode na ihrisko. "Keby som nenasadil iných hráčov, zrejme by ste sa ma pýtali, prečo som ich vynechal. Možno to bola chyba, možno by sa Cescovi alebo niekomu druhému darilo viac, kto vie. Zodpovedám za svoje rozhodnutia, vždy mám dôvod pre svoje kroky. To, čo sme predviedli v dueli s Realom a v Londýne, by som ale neoznačil za sklamanie. O tom možno hovoriť vtedy, keď hráči neodovzdajú adekvátny výkon. Jedna vec je zvíťaziť či prehrať, ale sklamanie nie je v tomto prípade správnym slovom," bránil sa Guardiola.
      Strelec jediného gólu v prvom meraní síl Chelsea s Barcelonou, útočník Didier Drogba, vynechal pre zranenie kolena sobotňajší duel Premier League s Arsenalom Londýn (0:0). V prípade, že by sa do utorka nestihol zotaviť, s najväčšou pravdepodobnosťou dostane šancu Fernando Torres. Dočasný tréner Chelsea Roberto Di Matteo stále nemôže počítať s brazílskym stredným obrancom Davidom Luizom, stopérsku dvojicu by tak mali opäť vytvoriť Gary Cahill s kapitánom Johnom Terrym. Duel na Emirates Stadium podľa trénera "kanonierov" Arsenea Wengera poslúžil súperovi na skúšku defenzívnej taktiky. V prípade, že Chelsea v odvete LM uhrá bezgólový výsledok, pôjde ďalej. "Chelsea hrala s troma defenzívnymi stredopoliarmi, bolo veľmi ťažké cez nich prejsť. Vyskúšali si systém, ktorý použijú aj v piatok večer," vyhlásil Wenger.

      odveta semifinále LM 2011/2012, utorok 24. apríla (20.45 SELČ):
      FC Barcelona - Chelsea Londýn /rozhoduje: Cüneyt Çakir (Tur.)/
      pravdepodobné zostavy:
      Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Adriano - Xavi, Busquets, Iniesta - Sanchez, Messi, Fabregas
      Chelsea: Čech - Ivanovič, Terry, Cahill, Cole - Lampard, Obi Mikel - Meireles, Ramires, Mata - Drogba/Torres.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies