Barca v držaní lopty horšia ako súper prvýkrát od mája 2008

NETKY.SK • 22 September 2013, 10:25 • 2 min
Barca v držaní lopty horšia ako súper prvýkrát od mája 2008

MADRID - FC Barcelona vyhral na ihrisku Raya Vallecano 4:0, ale v držaní lopty jeho hráči zaostali za súperovými futbalistami.

slovakia

left justify in out

Futbalisti FC Barcelona boli v sobotu horší v percentuálnom držaní lopty ako ich súper prvýkrát po vyše piatich rokoch. "Blaugranas" síce zvíťazili na ihrisku Raya Vallecano v dueli 5. kola najvyššej španielskej súťaže pohodlne 4:0, ale hráči domáceho tímu mali loptu na kopačkách častejšie. Hráči katalánskeho mužstva neboli horší v tejto štatistike neuveriteľných 316 zápasov po sebe. Naposledy nad nimi dominovali futbalisti Realu Madrid v máji 2008 pri víťazstve "bieleho baletu" 4:1.

Nový tréner úradujúceho španielskeho majstra Gerardo Martino trochu pozmenil štýl svojich zverencov v porovnaní s jeho predchodcami Titom Vilanovom a najmä Josepom Guardiolom. Barcelončania v súčasnosti skúšajú viaceré herné štýly, v minulosti boli známi predovšetkým držaním lopty vo svojej moci, množstvom krátkych prihrávok a obliehaním pokutového územia súpera. "Pokračujeme v predchádzajúcom štýle, len hráme trochu priamočiarejšie. Skúšame sa dostať pred bránku súpera o čosi rýchlejšie. Najdôležitejšie však je, že stále víťazíme, nie to, akým spôsobom to dosahujeme," uviedol autor hetriku do siete madridského Raya Vallecano Pedro Rodríguez. Štvrtý gól "blaugranas" dal Cesc Fábregas. "Rayo je známe svojím pressingom, napádalo nás už na našej polovici a poriadne znepríjemnilo prechodovú fázu. Nemali sme čas na krátke prihrávky," analyzoval meranie síl argentínsky kouč hostí "Tata" Martino. Percentuálne držanie v prospech futbalistov Raya Vallecano potešilo aj jeho kormidelníka Paca Jémeza: "Zdolať v tejto štatistike Barcu je pre mňa obrovská satisfakcia. Zatiaľ nám chýba gólová produktivita, inak je to dobré. Cítim, že sme na dobrej ceste."   

FC Barcelona je po nekompletnom piatom kole na čele Primera División, v doterajších piatich dueloch ani raz nezaváhal a má tradične impozantné skóre 18:4. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies