Barca napriek trestu neplánuje meniť model vo svojej akadémii

NETKY.SK • 4 Apríl 2014, 09:51 • 2 min
Barca napriek trestu neplánuje meniť model vo svojej akadémii

BARCELONA - Prezident španielskeho futbalového klubu FC Barcelona Josep María Bartomeu v súvislosti so zákazom akýchkoľvek prestupov pre Kataláncov do leta 2015 vyhlásil, že klub sa stal "obeťou vážnej nespravodlivosti".

slovakia

left justify in out

Barca nemieni meniť svoj spôsob transferov a registrácií hráčov do 18 rokov napriek trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Prezident aktuálne druhého tímu Primera División povedal, že klub neporušil žiadne španielske predpisy pri príchodoch mladých talentov do svojej akadémie La Masia. "Penalizujú model, ktorý existoval 35 rokov. Nemáme v pláne ho zmeniť, nemôžete sa dotknúť našej akadémie La Masia," uviedol Bartomeu a doplnil, že aj iné kluby porušujú pravidlá FIFA, avšak nekonkretizoval ich.

 

Podľa stredajšieho rozhodnutia Disciplinárnej komisie FIFA má tiež Barcelona zaplatiť pokutu 450 000 švajčiarskych frankov a do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Sankciu 500 000 CHF dostala Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF), v tomto prípade si disciplinárka vyžiadala systémové opatrenia do jedného roka. FC Barcelona sa voči trestu odvolá. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies