Barca aj Atlético sa na vzájomný súboj naladili výhrami

NETKY.SK • 9 Január 2015, 14:54 • 2 min
Barca aj Atlético sa na vzájomný súboj naladili výhrami

MADRID - FC Barcelona aj Atlético Madrid pred nedeľňajším vzájomným súbojom v 18. kole Primera División uspeli v tohtotýždňových prvých stretnutiach osemfinále Španielskeho pohára vo futbale.

slovakia

left justify in out

Katalánci sú už jednou nohou vo štvrťfinále Copa del Rey, vo štvrtok na vlastnom ihrisku hladko zdolali Elche 5:0, keď sa dvakrát strelecky presadil brazílsky kanonier Neymar a jeden presný zásah pridali Luis Suárez, Lionel Messi z pokutového kopu a Jordi Alba. Na dobrej ceste k postupu je pred odvetou i Atlético, ktoré o deň skôr v domácom prostredí Štadióna Vicenteho Calderóna prevýšilo mestského rivala Real 2:0. Gólmi to zariadili Raúl García z 11 m a José Gimenéz.

 

V nedeľu večer od 21.00 pôjde na Camp Nou o duel aktuálne druhého s tretím mužstvom poradia najvyššej španielskej súťaže 2014/2015. Barca aj Atlético v doterajšom priebehu sezóny nazbierali 38 bodov za dvanásť výhier a dve remízy. Oba tímy trikrát prehrali, "blaugranas" sú v tabuľke vyššie zásluhou priaznivejšieho skóre (41:8 ku 34:15). Zatiaľ naposledy sa stretli v záverečnom 38. kole minulého ročníka, "Los Colchoneros" si po remíze 1:1 zabezpečili majstrovský primát. 

 

Tréner Kataláncov Luis Enrique po spomenutom triumfe nad Elche sršal sebavedomím. "Naši fanúšikovia nám vždy verili, pretože videli náš prístup k zápasom. Zvyšku sezóny sa vonkoncom neobávam. Sebavedomie sa pokúsim vniesť aj medzi hráčov. Vo väčšine stretnutí sa naši súperi sústredili na pevnú defenzívu. Proti takejto taktike je náročné dostať sa na ihrisku do pohody. Nie je možné odohrať 38 zápasov na stopercentnej úrovni," citoval Luisa Enriqueho oficiálny klubový web FC Barcelona však zažíva turbulentné obdobie mimo trávnikov. Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie španielskeho klubu a nechal v platnosti embargo na nákup nových posíl počas dvoch nasledujúcich prestupových termínov. Na Barcelonu ho uvalila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) za porušenie pravidiel pri podpisovaní zmlúv s mladými futbalistami a pri registrácii hráčov v akadémiách. Prezident Josep Bartomeu na tento rozsudok reagoval bojkotom pondelkového slávnostného večera FIFA Ballon d'Or Gala v Zürichu, na ktorom vyhlásia najlepšieho futbalistu minulého roka. 

 

Jedným z nominovaných je ofenzívny klenot Barcy Lionel Messi. Argentínčan sa podľa denníka Mundo Deportivo na jednom z tréningov pohádal s koučom Enriquem, Messimu údajne prekáža jeho autoritatívny prístup. 

 

Josep Bartomeu navyše tento mesiac odvolal športového riaditeľa Andoniho Zubizarretu a vyzval k predčasným prezidentským voľbám v FC Barcelona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona