Barca 7-krát za sebou v osmičke, Messi: Ukázali sme lepšiu Barcelonu

NETKY.SK • 13 Marec 2014, 08:59 • 2 min
Barca 7-krát za sebou v osmičke, Messi: Ukázali sme lepšiu Barcelonu

BARCELONA - Španielsky futbalový gigant FC Barcelona postúpil v Lige majstrov medzi elitnú osmičku prestížnej súťaže siedmykrát v rade, keď v osemfinálovej odvete v stredu na Nou Campe zdolal Manchester City 2:1. "Barca" mala po výhre 2:0 v prvom súboji v Anglicku dobrú pozíciu a potvrdila ju aj v odvete, hoci by súboju skôr svedčila remíza.

slovakia

left justify in out

Katalánci majú ďaleko od kvality, ktorú ukázali v rokoch 2009 a 2011, keď vyhrali LM, ale na City to stačilo. Zverencov argentínskeho trénera Gerarda Martina dostal do vedenia Lionel Messi v druhom polčase, a hoci hostia v 89. minúte aj v oslabení o vylúčeného Pabla Zabaletu vyrovnali vďaka Vincentovi Kompanymu, v nadstavenom čase rozhodol o výhre domácich Dani Alves po výbornej akcii Messiho. Súboj nevyšiel francúzskemu rozhodcovi Stephanovi Lannoyovi, ktorý na každej strane uprel jasné penalty a mal aj viacero ďalších nepresných verdiktov.

      

"Ukázali sme silné kolektívne poňatie, aj výkony jednotlivcov boli dobré. Proti silnému súperovi sme v konečnom účtovaní vyhrali 4:1, a keď sme dokázali toto, znamená to, že môžeme uspieť aj proti ďalším súperom," povedal po zápase Martino, ktorý bol pod tlakom po ligových prehrách s Realom Sociedad San Sebastian a Valladolidom, resp. s Valenciou ešte vo februári. "Nekontrolovali sme úplne celý priebeh, to je pravda, ale nedostali sme sa do veľkých problémov ani v jednom z oboch zápasov," dodal. "Vedeli sme, že musíme streliť gól, aby sme sa upokojili a to sa podarilo. Nemyslím si, že aj keď vyrovnali v závere, že by nám niečo hrozilo. Myslím, že sme ukázali tú lepšiu Barcelonu, tú, ktorú by si každý prial opäť vidieť. Bola tu kritika, ale nedovolíme, aby nás ovplyvnila, my sme tí prví, ktorí sú nespokojní, keď sa nám nedarí. Myslím, že City bol veľmi silný súper," citoval Canal Plus Messiho.  
      

Na lavičke hostí sedel argentínsky asistent Ruben Cousillas, keďže Čiľan Manuel Pellegrini dostal od UEFA dvojzápasový trest za kritiku rozhodcu prvého zápasu. Ten obhajoval nasadenie jedného útočníka, hoci hostia museli doháňať dvojgólové manko. "Zvyčajne hrávame na dvoch, ale proti Barcelone, ktorá má skvelých stredopoliarov sme cítili, že musíme posilniť náš stred poľa. Toto ale výsledok neovplyvnilo. Mali sme šance dať gól aj za stavu 0:0. No hrali sme proti skutočne výbornému súperovi. Samozrejme, v desiatich sa hralo ťažko, ale ukázali sme vtedy vysokú morálku," hodnotil Cousillas.
      

Lannoy ukradol hosťom pokutový kop v 78. minúte, keď navyše vylúčil za protesty rozzúreného Zabaletu. "Bola to jasná penalta, Džeko bol v pozícii, že už bude strieľať. Ale môžeme mať hlavy vysoko, lebo sme odovzdali na ihrisku všetko a už nám nezostal ani kúsok síl. História si síce bude pamätať len víťaza, ale my sme v LM len tretí rok. A nemyslím si, že by rozdiel medzi oboma mužstvami bol nejaký obrovský," povedal belgický stopér hostí Kompany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona