Barbra Streisand dostala Cenu Sherry Lansing, vytáča ju diskriminácia pohlaví

NETKY.SK • 11 December 2015, 10:24 • 2 min
Barbra Streisand dostala Cenu Sherry Lansing, vytáča ju diskriminácia pohlaví

BRATISLAVA - Americká herečka a speváčka Barbra Streisand získala Sherry Lansing Leadership Award magazínu The Hollywood Reporter. Ocenenie za prínos zábavnému priemyslu si prevzala na podujatí Women in Entertainment v Milk Studios v Los Angeles.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiattriročná rodáčka z newyorského Williamsburgu využila príležitosť na to, aby upozornila na slabé zastúpenie žien v Hollywoode, politike či v medicínskom výskume. "Diskriminácia na základe pohlaví ma vytáča. Ozývajte sa, kým sa ženám nedostane rovnakého zaobchádzania od ľudí, čo nás platia, čo nás liečia a od ľudí, ktorí tvrdia, že nás zastupujú.  Zapamätajte si, že čím viac sa medzi sebou podporíme, tým silnejšie budeme," povedala publiku. 

 

Magazín The Hollywood Reporter každoročne vzdáva slávnosťou Women in Entertainment hold najvplyvnejším ženám v americkom zábavnom priemysle. Tohtoročného podujatia sa zúčastnili aj Lena Dunham, Geena Davis, Sarah Silverman, Robert Retford, Sean Penn či manželka bývalého šéfa Microsoftu Billa Gatesa a spoluzakladateľka nadácie Bill & Melinda Gates Foundation, Melinda Gates.


Barbra Streisand, vlastným menom Barbara Joan Streisand, začínala kariéru v nočných kluboch a neskôr v broadwayských muzikáloch. V roku 1963 vydala debutovú nahrávku The Barbra Streisand Album, pričom doteraz ponúkla viac ako 30 štúdioviek. Na konte má desať cien Grammy, vrátane Grammy Legend Award a tiež Grammy za celoživotný prínos. Okrem hudby sa venuje aj herectvu. Je držiteľkou Oscarov za hlavnú úlohu v muzikáli Funny Girl (1968) a pieseň Evergreen z filmu Zrodila sa hviezda (1976). Predstavila sa tiež v snímkach ako Hello Dolly! (1969), ...a čo ďalej, doktor? (1972), Takí sme boli (1973), Jeho foter, to je lotor! (2004) alebo Fotri sú lotri (2010). Režírovala snímky ako Yentl (1983), Pán prílivu (1991) a Dve tváre lásky (1996), v ktorých si tiež zahrala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona