Barbora Švidraňová spomína na zážitky s folkloristami

NETKY.SK • 4 Apríl 2015, 12:26 • 2 min
Barbora Švidraňová spomína na zážitky s folkloristami

BRATISLAVA - Slovenská herečka a speváčka Barbora Švidraňová si Veľkú noc najviac užila, odkedy začala tancovať v dospeláckom folklórnom súbore.

slovakia

left justify in out

„Ja som odmalička tancovala a keď som mala takých štrnásť, pätnásť rokov a preradili ma do dospeláckeho súboru, tak tam boli ozaj búrlivé Veľké noci. Prišlo dvadsať chalanov v krojoch za babami domov, bolo celkom jedno, či dievča bývalo v paneláku alebo v dome, vytiahli ju za nohy, za ruky von a tam ju hodili buď do potoka, ostriekali hadicou alebo na ňu vyliali vodu z kanistier,“ priblížila 26-ročná rodáčka zo Žiliny v rozhovore pre agentúru SITA. „Nosili si kýble v autách, vždy prišli tak štyri autá plné kýblov s vodou a baba dostala hneď medzi dverami šupu do ksichtu. Potom ju vytiahli von, vyšibali takými veľkými korbáčmi a vytancovali na ulici, kde sa na to všetci dívali, normálne s hudbou a so všetkým,“ zaspomínala si sympatická červenovláska.


„Toto je pre mňa Veľká noc, užila som si ju asi päť rokov po sebe.. Aj teraz mi už volajú, že ma prídu vyšibať, tak im vravím, že viete čo, nechoďte, ja už to nezvládam, už som na to stará,“ zasmiala sa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies