Barbora Franeková sa vyhýba zhonu

NETKY.SK • 24 December 2015, 12:39 • 2 min
Barbora Franeková sa vyhýba zhonu

BRATISLAVA - Vianočné sviatky trávi Barbora Franeková už tradične v úzkom kruhu.

slovakia

left justify in out

"Tohtoročné Vianoce, tak ako každý rok, budem tráviť s mojou rodinou, doma v Tepličke nad Váhom pri Žiline. Vianoce milujem, snažím sa vyhnúť zhonu a naplno si vychutnávam chvíľky s rodinou a stretnutia s priateľmi. Spoločné pečenie, zdobenie stromčeka, balenie darčekov, rozprávky, proste všetko, čo k tomu patrí,“ povedala Miss Slovensko 2009 a zakladateľka módneho časopisu Top Fashion.


Na Štedrý deň sa stretáva celá rodina a spoločne pripravujú večeru. Pri stole ich je takmer dvadsať. Večeru začínajú modlitbou, spomienkou na blízkych, ktorí tu už nie sú a poďakovaním za všetko, čo im tento rok dal. „Naše Vianoce sú plné tradícií, ktoré dodržiavame každý rok. Napríklad, u nás je zvykom prestierať aj pre jedného navyše, pre náhodného pocestného. Večeru začíname okolo šiestej večer, ženy sedia pri stole, muži prichádzajú ku stolu spoločne s koledou. Štedrá večera pozostáva z oplátky a medu, krupicovej kaše poliatej maslom, vianočnej kapustnice, zemiakového šalátu a kapra. Nesmú chýbať šupiny z kapra pre šťastie, otváranie orechov a rozkrojenie jablka. Náš Štedrý deň sa končí polnočnou omšou, na ktorú ideme všetci spoločne,“ opísala sviatky Franeková.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies