Barbie bude bez vlasov a s kožným problémom

NETKY.SK • 30 Január 2020, 18:07 • 2 min
Barbie bude bez vlasov a s kožným problémom

Nový dizajn pre bábiky Barbie zverejnila spoločnosť Mattel, výrobca hračiek. Medzi novými typmi sú bábiky bez vlasov či s kožnou poruchou vitiligo, informovala CNN.

slovakia

left justify in out

Firma oznámila, že chce takto predstaviť "pestrý a rozmanitý pohľad na módu a krásu". K holohlavej bábike firma uviedla: "Ak dievča z akéhokoľvek dôvodu príde o vlasy, môže sa stotožniť s bábikou z tejto rady."

 

Na hračku s vitiligom, pri ktorom sa z kože stráca pigment, vraj spoločnosť mala najviac kladných ohlasov.

 

Firma tiež rozšírila rad o modely s protetickými končatinami a vyrába aj bábiky na vozíčku, ktoré boli vlani najpredávanejšie z rady Barbie Fashionista v Británii. V minulosti výrobca čelil výčitkám, že propaguje "nerealistický ideál štíhlej belošky".

 

 

Mattel chce povzbudiť každého

V minulosti Mattel predstavil aj Barbie modelky bez nohy. Krásna 25-ročná Paola Antonini má za sebou hroznú udalosť. Pred piatimi rokmi do nej narazil opitý vodič a následkom úrazu prišla modelka o nohu.

 

 

Barbie už dlhšiu dobu nie je len modrooká blonďavá bábika s dokonalým telom. Hračka naopak svojimi novými kolekciami hlása deťom, že každý môže byť tým, čím chce a môže byť krásny po svojom. Paola, ktorá tento rok zavítala aj do Prahy na Global Social Awards a vyhrala aj jednu z cien (Social Impact & Change), je tým pravým príkladom. Preto sa Barbie rozhodla pre Paole pripraviť špeciálny darček, vlastnú bábiku.

 

"Od tejto doby, čo sa stala nehoda, tak som snívala o tom mať Barbie s protetickou nohou. Znamená to pre mňa veľa," napísala Paola na svoj instagramový profil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies