Baranka: Verím, že v Omsku sa budem cítiť príjemne

NETKY.SK • 12 August 2013, 13:05 • 2 min
Baranka: Verím, že v Omsku sa budem cítiť príjemne

BRATISLAVA - Slovenský reprezentačný obranca Ivan Baranka, ktorý podpísal ročný kontrakt s tímom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Avangard Omsk sa už pripojil k svojmu novému mužstvu a zapojil sa do jeho tréningov.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií ruského portálu arena55.ru prejavil dvadsaťosemročný bek interes naďalej pôsobiť v KHL. V piatok podpísal s Omskom ročný kontrakt. "Pokračujeme vo vystužení defenzívnych radov tímu," povedal pre oficiálny web generálny manažér Jurij Karmanov.

Ivan Baranka pôsobil v KHL posledných päť sezón, v ktorých obliekal dresy Spartaka Moskva a Salavatu Julajev Ufa. V drese červeno-bielych odohral štyri sezóny s bilanciou 199 zápasov (25+55) v základnej časti a ďalších 19 pridal v play off (4+6). Pred sezónou 2012/13 ho vymenili do Ufy a v základnej časti odohral za ňu 43 zápasov (2+6), no play off pre zranenie chýbal. V národnom drese hral na troch svetových šampionátoch, pričom v Helsinkách 2012 získal striebornú medailu.

"Avangard dobre poznám, je to výborne fungujúca organizácia," uviedol vo videorozhovore na klubovej stránke Ivan Baranka. "Omsk je navyše pekné hokejové mesto a myslím si, že sa tu budem cítiť príjemne. Pre mňa to bude už šiesta sezóna v KHL, takže si myslím, že s adaptáciou v novom klube by som nemal mať problémy. Hokej je však obchod, je to súčasť života hokejistu, že kluby a mestá hráčov menia. O Avangarde som počul veľa dobrého, preto verím, že sa v novom mužstve budem cítiť spokojne. Čo sa týka mojich úloh, som obranca a tak sa v prvom rade budem snažiť plniť si svoje úlohy v tomto smere. Ale keď sa naskytne šanca ísť dopredu, hrať presilovku, tak budem robiť všetko preto, aby som pomohol mužstvu aj gólmi. Uvidíme."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies