Baránek: Sústredenie len na župné voľby je pre SDKÚ nedôstojné

NETKY.SK • 16 November 2013, 11:52 • 2 min
Baránek: Sústredenie len na župné voľby je pre SDKÚ nedôstojné

BRATISLAVA – Sústrediť sa len na župné voľby je podľa analytika Jána Baránka nedôstojné pre takú stranu, ako je SDKÚ-DS.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Baránek pre agentúru SITA pri príležitosti trinásteho výročia vzniku SDKÚ-DS, táto strana musí urobiť niečo aj pre to, aby začala rásť. Mala by sa venovať témam ako napríklad prezidentský kandidát, či kríza. Zároveň upozornil, že v boji o voliča súperí SDKÚ-DS s Mostom-Híd. „Aj keď sú spolu v Ľudovej platforme, ale to neznamená, že nie sú konkurenciou,“ konštatoval.

Za trinásť rokov existencie SDKÚ-DS sú s ňou podľa Baránka spojené reformy, škandály, aj to, že postavila trikrát premiéra. „V súčasnosti sú s ňou spojené hlavne otázniky, čo ďalej, kam SDKÚ-DS bude smerovať,“ povedal. Upozornil, že momentálne je strana zastabilizovaná na polovičných hodnotách, ako zvykla mávať, ale nenaplnili sa proroctvá, že by prepadla, aj keď parlamentné voľby dopadli pre ňu tesne. „Jej reštart po voľbách sa podaril na polovicu. Časť sklamaných voličov sa k SDKÚ-DS nevrátila. Stále tu ale je. Stále je dôležitým článkom politickej scény. Nemyslím si, že SDKÚ-DS by mala byť marginalizovaná voličmi alebo partnermi, či komentátormi,“ dodal Baránek. 

Slovenská demokratická a kresťanská únia bola oficiálne založená Politickou deklaráciou 16. januára 2000. Ustanovujúci kongres SDKÚ sa konal 17. novembra 2000. Za predsedu bol zvolený Mikuláš Dzurinda. SDKÚ – DS vznikla ako nasledovníčka Slovenskej demokratickej koalície (SDK), vytvorenej s cieľom volebného víťazstva nad Vladimírom Mečiarom v roku 1998. Stranami, ktoré vytvorili SDK boli Kresťansko-demokratické hnutie (KDH), Demokratická únia (DÚ), Demokratická strana (DS), Sociálno-demokratická strana Slovenska (SDSS) a Strana zelených (SZ). Mikuláš Dzurinda sa stal hovorcom tohto zoskupenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies