Baránek: Spojenie SaS s OKS je zúfalé východisko z núdze

NETKY.SK • 28 September 2015, 12:15 • 2 min
Baránek: Spojenie SaS s OKS je zúfalé východisko z núdze

BRATISLAVA – Analytik Ján Baránek považuje spoločný postup strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Občianskej konzervatívnej strany (OKS) do parlamentných volieb ako zúfalé riešenie, alebo východisko z núdze.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Baránek dnes pre agentúru SITA, SaS totiž tvrdí, že je jedinou liberálnou stranou, a spája sa s konzervatívcami. „Uvidíme ako to uspeje,“ povedal. Zároveň pripomenul, že spájanie liberálov s konzervatívcami doteraz na Slovensku nefungovalo. „Mali sme vládnutie liberálov s konzervatívnou pravicou vo vláde Ivety Radičovej a dopadlo zle. V hnutí NOVA sa spojili kresťanskí demokrati s liberálmi, a tiež to skončilo zle. Tohto by si mali byť vedomí,“ dodal Baránek.


Strana Sloboda a Solidarita pôjde do budúcoročných parlamentných volieb samostatne. Kandidátku povedie predseda strany a europoslanec Richard Sulík. Ten sa vzdá mandátu poslanca Európskeho parlamentu, ak sa SaS stane súčasťou reformnej vlády. Na kandidátku zoberie aj dvoch nominantov OKS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies