Baránek: Je najvyšší čas, aby sa z OĽaNO stala štandardná strana

NETKY.SK • 23 Máj 2016, 12:49 • 2 min
Baránek: Je najvyšší čas, aby sa z OĽaNO stala štandardná strana

BRATISLAVA – Analytik Ján Baránek si myslí, že je najvyšší čas, aby sa OĽaNO, teda strana so štyrmi členmi, stala štandardnou politickou stranou.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes v rozhovore pre agentúru SITA, ani v dnešnej digitálnej dobe si nevie predstaviť stranu bez štruktúr, pretože štruktúry často vedú stranu dopredu. „Štruktúry vyhrávajú komunálne alebo krajské voľby. Na to sú potrebné miestne štruktúry,“ uviedol Baránek, podľa ktorého OĽaNO ťažilo doteraz z toho, že Slovensko je jeden volebný obvod. Podľa neho však aj dnes je politika zameraná na kontakt politika a voliča.

 

Z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) by sa malo stať široké občianske hnutie. Cez víkend o vzniku takého hnutia debatovali súčasní i bývalí poslanci za hnutie v NR SR, ich asistenti, ale aj kandidáti do parlamentu. Ako povedal dnes pre agentúru SITA poslanec NR SR za OĽaNO Jozef Viskupič, išlo o debatu s najbližšími ľuďmi. „Ideme sa snažiť o čo najmasovejší spôsob identifikácie našich sympatizantov. Je na to niekoľko spôsobov,“ povedal s tým, že nejde o budovanie straníckych štruktúr. "Štruktúry sú praveký spôsob, ako môže občianske združenie alebo politická strana pôsobiť,“ vyhlásil.

 

Podľa Viskupiča ide o to, aby fungovanie hnutia bolo rýchle, efektívne a autentické a aby mohlo pôsobiť v regiónoch. V OĽaNO budú riešiť, aký bude mať hnutie štatút, prípadne či bude existovať nejaká forma registrovaného sympatizantstva, až po členstvo. „Hľadáme odpovede na otázky, aké má byť postavenie hnutia, jeho zadefinovanie a priority. Zároveň chceme, aby sme mohli v regiónoch pôsobiť pružnejšie ako doteraz,“ dodal.

 

Uvedené témy podľa Viskupiča nie sú v hnutí novinkou a nie je to ani reakcia na avizované snahy predsedu NR SR Andreja Danka sprísniť podmienky registrácie a kandidatúry do volieb pre politické subjekty. „Zamýšľali sme sa nad tým dlhší čas. Jedna z priorít je pôsobenie v regiónoch. Víkendovým stretnutím sme rozbehli proces, ktorý bude pokračovať celé volebné obdobie,“ konštatoval Viskupič s tým, že by bolo dobré, ak by to doriešili čím skôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies