Barákovi sa v Hellase darí, krúžia okolo neho väčšie kluby

NETKY.SK • 29 Január 2022, 10:43 • 2 min
Barákovi sa v Hellase darí, krúžia okolo neho väčšie kluby

VERONA – Český reprezentant Antonín Barák prežíva v Hellase Verona vydarenú sezónu a priťahuje záujem väčších klubov. Nenápadný futbalista je v aktuálnom ročníku ťahúňom svojho mužstva, nedávno sa mu dokonca ako druhému českému futbalistovi v histórii podarilo streliť v Serii A tri góly v jednom zápase.

slovakia

left justify in out

Podľa špekulácií talianskych médií sa o Baráka zaujíma Atalanta Bergamo, ktorá sa momentálne nachádza na 4. mieste ligovej tabuľky, najvážnejším záujemcom o jeho služby je však londýnsky Tottenham, ktorý vedie Antonio Conte. Práve taliansky stratég kvality dvadsaťsedemročného stredopoliara dobre pozná, keďže ho má nasledovaného z pôsobenia v najvyššej talianskej súťaži. Hellas za svojho hráča požaduje sumu 20 miliónov eur.

 

img

 

Barák pred dvomi týždňami zvýšil svoju cenu na trhu po hattricku do siete Sassuola, ktorý pomohol Hellasu k víťazstvu v pomere 4:2. Tri góly v najvyššej talianskej súťaži v minulosti z českých hráčov strelil iba Tomáš Skuhravý, ktorý svojho času strašil obrany súperov v drese Janova.

 

img

 

„Je to úžasný zážitok. Hattrick som strelil po prvýkrát v kariére. Som veľmi šťastný a ešte viac sa teším z víťazstva svojho tímu. Máme kvalitné mužstvo a vieme, ako hrať smerom do útoku. Podľa mňa sme veľmi nebezpeční a veľmi kreatívni z pravej i ľavej strany. Máme veľa hráčov, ktorí sa vedia strelecky presadiť a vytvárať si šance,“ prezradil Barák televíznej stanici Sky Sports.

 

 

Baráka pochválil aj tréner Igor Tudor, ktorý ho označil za atypického záložníka, ktorý je „lepidlom medzi zálohou a útokom“. Barák má v tejto sezóne na konte osem gólov a v tabuľke strelcov mu patrí 9. priečka. „Tréner ma po zápase pochválil a povedal mi aj iné veci, ktoré ostanú medzi nami. Sezóna je dlhá a musíme bojovať, pretože sa môže stať veľa vecí, ktoré ovplyvnia našu situáciu. Musíme sa sústrediť na to, aby sme v tom pokračovať aj naďalej,“ uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies