Barack Obama znova otvorí úrad pre uzavretie väznice na Guantáname

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 10:05 • 2 min
Barack Obama znova otvorí úrad pre uzavretie väznice na Guantáname

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama si zvolil popredného washingtonského právnika za nového osobitného vyslanca ministerstva zahraničných vecí pre zrušenie väznice na základní Guantánamo na Kube.

slovakia

left justify in out

Vládni predstavitelia oboznámení s rozhodnutím pre tlačovú agentúru Associated Press (AP) povedali, že Úrad uzatvorenia Guantánama povedie právnik Clifford Sloan, ktorý má rozsiahle skúsenosti s prácou pre vládu. Úrad pôvodne uzavreli v januári.

Oficiálne oznámenie o vymenovaní Sloana sa očakáva v priebehu dnešného dňa, uviedli zdroje pod podmienkou anonymity. Pôjde o súčasť plnenia Obamovho prísľubu opätovne oživiť snahy o zatvorenie kontroverznej väznice.

Sloan pôsobil na vysokých postoch vo vládach demokratov i republikánov a v súčasnosti je partnerom vo washingtonskej právnickej firme, dodáva AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona