Barack Obama v dohľadnej dobe nehodlá navštíviť Rusko

NETKY.SK • 22 December 2014, 22:41 • 2 min
Barack Obama v dohľadnej dobe nehodlá navštíviť Rusko

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama nehodlá v dohľadnej dobe uskutočniť oficiálnu návštevu Ruska.

slovakia

left justify in out

Uviedol to dnes hovorca Národnej bezpečnostnej rady (NSC) Mark Stroh, ktorého citoval spravodajský portál Sputnik. "Prezident aktuálne nemá plány cestovať do Ruska v blízkej budúcnosti," uviedol Stroh.

 

Ruský prezidentský atašé Jurij Ušakov pre novinárov povedal, že Moskva zaslala Obamovi pozvánku na budúcoročné oslavy 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny. Ušakov zároveň naznačil, že vodca KĽDR Kim Čong-un by pozvanie na slávnostnú vojenskú prehliadku, ktorá sa uskutoční na Červenom námestí v Moskve, mohol prijať.

 

Rusko si pripomína Deň víťazstva nad nacistami 9. mája, kým v Európe a Amerike sa oslavuje o deň skôr. Kremeľ pripravuje vojenské prehliadky v 26 mestách. Predpokladá sa, že prehliadky na Červenom námestí sa v roku 2015 zúčastní približne 14.000 členov ruských ozbrojených síl, 194 tankov a 150 lietadiel i vrtuľníkov, píše Sputnik.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies