Barack Obama pricestoval na návštevu Londýna: Podporí zotrvanie Británie v únii

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 06:58 • 2 min
Barack Obama pricestoval na návštevu Londýna: Podporí zotrvanie Británie v únii

LONDÝN - Americký prezident Barack Obama pricestoval vo štvrtok večer na trojdňovú návštevu Británie. V programe šéfa Bieleho domu počas pobytu v Londýne je okrem iného stretnutie s kráľovskou rodinou a rokovanie s premiérom Davidom Cameronom, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

K prezidentovi Obamovi sa v Londýne pridá jeho manželka Michelle. Prezidentský pár poobeduje dnes s kráľovnou Alžbetou II., ktorá vo štvrtok oslávila svoje 90. narodeniny. Dvojica sa ďalej zúčastní večere organizovanej princom Williamom s manželkou Kate a princom Harrym v Kensingtonskom paláci.

 

 

Agentúra AP píše, že Obama by sa mal počas dnešného stretnutia s premiérom Cameronom vyjadriť proti takzvanému brexitu a podporiť zotrvanie Británie v Európskej únii, krátko pred referendom o členstve Londýna v európskom bloku. Zapojenie sa amerického prezidenta do verejnej diskusie okolo brexitu už vyvolalo kritiku, podľa ktorej sa Obama mieša do vnútorných záležitostí Spojeného kráľovstva.

 

Obama pricestoval do Británie priamo zo Saudskej Arábie, kde rokoval so spojencami z krajín Perzského zálivu. V nedeľu pokračuje v zahraničnom pracovnom turné návštevou Nemecka.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies