Barack Obama odsúdil vraždy troch mladých moslimov

NETKY.SK • 14 Február 2015, 14:51 • 2 min
Barack Obama odsúdil vraždy troch mladých moslimov

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v piatok odsúdil tohtotýždňovú vraždu troch moslimských študentov v Severnej Karolíne.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov by nikto v Spojených štátoch "nemal byť terčom pre to, kým je, ako vyzerá a v čo verí". Obama sa chce vo veci "brutálnych a poburujúcich vrážd" obrátiť na najvyššie orgány s cieľom zistiť, či prišlo k porušeniu federálnych zákonov. Obamovo dovtedajšie nevyjadrenie sa k veci krátko predtým, počas návštevy Mexika tvrdo skritizoval turecký prezident Recep Erdogan. Ten mlčanie Washingtone označil za "výpovedné". Ešte donedávna turecký premiér má s Obamom dlhodobo napäté vzťahy pre nespokojnosť s americkým postupom voči kríze v Sýrii.

 

Tisíce ľudí sa zúčastnili na štvrtkovom pohrebe troch mladých moslimov, ktorých v utorok v Severnej Karolíne zastrelil ich sused. Emóciami nabité zhromaždenie malo poukázať na potrebu tvrdého trestu pre páchateľa, 46-ročného belošského ateistu, ktorý za svoj cieľ vybral študentov, z toho dve mladé ženy. Príčinou streľby bol údajne dlhodobý susedský spor o parkovanie. Ozbrojený muž pri univerzite v meste Chapel Hill zabil 23-ročného študenta, jeho o dva roky mladšiu manželku a jej devätnásťročnú sestru. Zabití pritom nepatrili k žiadnym radikálom a všetci traja boli zapojení do humanitárnych projektov. Podľa oficiálnych údajov žije v deväťmiliónovom americkom štáte Severná Karolína 65-tisíc moslimov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies