Barack Obama nominuje Caroline Kennedyovú za veľvyslankyňu v Japonsku

NETKY.SK • 25 Júl 2013, 10:22 • 2 min
Barack Obama nominuje Caroline Kennedyovú za veľvyslankyňu v Japonsku

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama v stredu oznámil, že nominuje Caroline Kennedyovú, dcéru zavraždeného exprezidenta Johna F. Kennedyho, za veľvyslankyňu v Japonsku.

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročná demokratka je už roky podporovateľkou Obamu, v politickej funkcii však doteraz nepôsobila. V súčasnosti sa živí ako právnička a spisovateľka a je prezidentkou Kennedy Library Foundation a tiež poradkyňou fakulty politiky na Harvarde. Vďaka funkcii veľvyslankyne by mohla oživiť politickú tradíciu klanu Kennedyovcov.

Tokio vo štvrtok správy o nominácii Caroline Kennedyovej privítalo. Japonsko je mimoriadne blízky a dôležitý spojenec USA a na postoch amerických veľvyslancov doteraz pôsobili samé známe politické osobnosti. Caroline je posledné žijúce dieťa Johna F. Kennedyho a jeho manželky Jacqueline Kennedyovej. Jej nomináciu musí teraz schváliť Senát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies