Barack Obama nechýbal pri položení základného kameňa múzea Afroameričanov

NETKY.SK • 23 Február 2012, 08:08 • 2 min
Barack Obama nechýbal pri položení základného kameňa múzea Afroameričanov

Barack Obama nechýbal pri položení základného kameňa múzea Afroameričanov - Kultúra Základný kameň múzea, ktoré sa v plnej miere sústredí na mapovanie histórie, umenia a kultúry Američanov afrického pôvodu, položili dnes vo Washingtone. Na slávnosti sa zú

slovakia

left justify in out

img

Základný kameň múzea, ktoré sa v plnej miere sústredí na mapovanie histórie, umenia a kultúry Američanov afrického pôvodu, položili dnes vo Washingtone. Na slávnosti sa zúčastnili prezident USA Barack Obama s manželkou Michelle, ako aj niekdajšia prvá dáma krajiny, manželka Obamovho predchodcu na čele krajiny Laura Bushová.
      Inštitúcia s názvom National Museum of African American History and Culture vznikla so schválením Kongresu USA v roku 2003 a odvtedy pôsobí ako súčasť Smithsonovho inštitútu, významnej vzdelávacej inštitúcie Spojených štátov a jej siete múzeí. Expozíciu múzea mohli záujemcovia doteraz vidieť v galérii Národného múzea americkej histórie.
      Brány pripravovaného vlastného objektu inštitúcie, už 19. múzea Smithsonian Institution by sa mali otvoriť v roku 2015, a to neďaleko pamätníka Georgea Washingtona. Náklady na realizáciu projektu, ktorý obohatil v Londýne žijúci rodák z Tanzánie, architekt David Adjaye, sa odhadujú na 500 miliónov dolárov. Iniciátori projektu môžu rátať aj s asi 100 miliónmi USD rôznych darov, vrátane príspevkov od celebrít ako Oprah Winfrey alebo Quincy Jones.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies