Barack Obama kritizoval vládu USA: Šíria strach, preto dochádza k útokom

NETKY.SK • 6 August 2019, 08:44 • 2 min
Barack Obama kritizoval vládu USA: Šíria strach, preto dochádza k útokom

WASHINGTON - V Texase a Ohiu sa behom víkendu odohrali dve tragické streľby. Bývalý prezident USA situáciu okomentoval takto.

slovakia

left justify in out

Ako Obama uviedol, tamojší lídri svojimi vyhláseniami vytvárajú atmosféru strachu. "Mali by sme dôrazne odmietnuť slová z úst našich politikov, ktoré vytvárajú atmosféru strachu a nenávisti alebo normalizujú rasistické zmýšľanie," uviedol Obama.

 

 

Barack Obama v rámci svojich vyjadrení nebol konkrétny, nespomínal mená ani nenarážal na súčasného prezidenta Donalda Trumpa. Ten si však po útokoch už vyslúžil kritiku za to, že jeho radikálna protiimigračná politika podporuje rasovú neznášanlivosť v krajine, dôsledkom čoho sú práve takéto incidenty.

 

 

Obama však poukázal na politikov, ktorí "démonizujú tých, ktorí nevyzerajú ako my, alebo tvrdia, že iní ľudia, vrátane migrantov, ohrozujú náš spôsob života, prípadne označujú iných za podľudí, alebo tvrdia, že Amerika patrí len určitému typu ľudí," dodal Obama.

 

 

V sobotu sa relatívne krátko po sebe odohrali dve tragické streľby, pri ktorých bolo zastrelených dokopy 31 ľudí. V Texase vraždil 21-ročný Patrick Crusius v nákupnom stredisku a o 13 hodín neskôr sa odohrala ďalšia streľba pred barom v meste Dayton v štáte Ohio, kde 24-ročný Connor Betts zabil deväť ľudí vrátane svojej sestry a 27 zranil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona