Barack Obama chodil podľa manželky Michelle osem rokov v tom istom smokingu

NETKY.SK • 7 Jún 2017, 15:16 • 2 min
Barack Obama chodil podľa manželky Michelle osem rokov v tom istom smokingu

BRATISLAVA - Bývalý americký prezident Barack Obama nosil počas oboch svojich funkčných období pri všetkých slávnostných príležitostiach rovnaký smoking a rovnaké topánky. Na konferencii o informačných technológiách to v utorok v kalifornskom San José povedala jeho manželka Michelle.

slovakia

left justify in out

Bývalá prvá dáma Spojených štátov sa posťažovala, že zatiaľ čo šaty a módne doplnky, ktoré na štátne večere nosila ona, boli vždy predmetom nekonečných diskusií a posudzovania, jej manžel to mal omnoho jednoduchšie. "Je to nefér - bez ohľadu na to, kam sa ide, on si dá vždy rovnaký smoking," cituje Michelle magazín People.

"Fotografujú moje topánky, náhrdelníky, náramky, ale neriešia, že on má celých osem rokov rovnaký smoking a rovnaké topánky," povedala Michelle. Čo je podľa nej na celej veci najhoršie, Barack je na svoju striedmosť v obliekaní ešte aj hrdý. "Vždy príde a povie - OK, ja som hotový! Som pripravený za desať minút, ako dlho to bude trvať tebe?" cituje People bývalú prvú dámu USA.

Barack Obama bol 44. prezidentom Spojených štátov dve funkčné obdobia po sebe od 20. januára 2009 do 20. januára 2017, keď ho v Bielom dome vystriedal Donald Trump. Bol prvým Afroameričanom vo funkcii amerického prezidenta a počas svojho mandátu sa okrem iného zasadzoval za práva menšín, presadzoval opatrenia šetrné k životnému prostrediu či obmedzenie práva vlastniť zbraň. V zahraničnej politike presadzoval menšiu angažovanosť Spojených štátov v zahraničných vojenských operáciách a väčšiu ústretovosť voči štátom, s ktorými majú USA dlhodobo problematické vzťahy, ako napríklad Irán, Kuba a zo začiatku aj Rusko.

Michelle Obamová bola počas celého osemročného Obamovho pôsobenia na čele USA nielen ospevovanou prvou dámou, ale aj výrazným hlasom v americkej spoločenskej debate a často sa vyjadrovala k pálčivým témam. Stala sa okrem toho aj módnou ikonou a zvučným hlasom chudobných v najvyššej politike. Michelle a Barack Obamovci sa zosobášili v roku 1992 a majú dce dcéry, devätnásťročnú Maliu a šestnásťročnú Sashu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies