Barack Obama a Vladimir Putin spolu hovorili na summite APEC v Peru

NETKY.SK • 21 November 2016, 06:31 • 2 min
Barack Obama a Vladimir Putin spolu hovorili na summite APEC v Peru

LIMA - Americký prezident Barack Obama dnes krátko hovoril s ruským kolegom Vladimirom Putinom. Hlavy štátov sa stretli v rámci summitu Ázijsko-tichomorskej hospodárskej spolupráce (APEC) v Peru, napísala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný predstaviteľ Bieleho domu uviedol, že Putin a Obama hovorili približne štyri minúty o Sýrii a Ukrajine. Obama podľa tohto nemenovaného zdroja vyzval Putina, aby si Rusko plnilo svoje záväzky vyplývajúce z minských dohôd. Vyzval ho tiež, aby šéfovia diplomacií oboch krajín pokračovali v spolupráci s ostatnými krajinami s cieľom zmierniť násilie a utrpenie v Sýrii.

 

Ruská tlačová agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie Putinovho hovorcu Dmitrija Peskova napísala, že lídri sa "pozdravili a vymenili si niekoľko slov" pred začiatkom dnešného zasadnutia APEC v Lime.

 

Putin má v rámci peruánskeho summitu na programe bilaterálne rokovania s lídrami Číny, Japonska a Filipín. Dvojstranné rokovanie s Obamom ale ruský prezident nechystá napriek tomu, že Obama sa summitu APEC účastní naposledy, dodala agentúra AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies