Barack Obama a Vladimir Putin diskutovali o Sýrii a Ukrajine

NETKY.SK • 14 Január 2016, 07:24 • 2 min
Barack Obama a Vladimir Putin diskutovali o Sýrii a Ukrajine

WASHINGTON - Americký prezident Barack Obama a jeho ruský náprotivok Vladimir Putin rokovali dnes o aktuálnom vývoji konfliktov na Ukrajine a v Sýrii, napísali svetové agentúry.

slovakia

left justify in out

Hovorca Bieleho domu Josh Earnest uviedol, že štátnici venovali veľkú časť dnešného telefonického rozhovoru diskusii o tom, že Rusko musí splniť svoje záväzky vyplývajúce z dohody o ukončení vojny na Ukrajine a zastaviť podporovanie tamojších proruských separatistov, ktorí prispievajú k destabilizácii Ukrajiny.

 

Putin a Obama ďalej prediskutovali úsilie o zabezpečenie politického prechodu v Sýrii. Earnest zdôraznil, že Washington v minulosti ocenil konštruktívnu úlohu Ruska, ktorú zohralo pri diplomatických rokovaniach o urovnaní sýrskeho občianskeho konfliktu. Spojené štáty dlhodobo naliehajú na Moskvu, aby prestala podporovať vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada.

 

Hlavy štátov USA a Ruska sa naposledy osobne stretli vlani v novembri.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona