Bára Basiková sa teší na bratislavský koncert Stromboli

NETKY.SK • 9 Február 2016, 11:51 • 2 min
Bára Basiková sa teší na bratislavský koncert Stromboli

BRATISLAVA - Česká speváčka Bára Basiková sa teší na koncert kapely Stromboli, s ktorou vystúpi 9. marca v bratislavskej Starej tržnici.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť počuť najmä skladby z 80. rokov. "U vás to bolo vždy skvelé. Slováci sú vnímavé, inteligentné publikum. Mali sme tu silnú fanúšikovskú základňu, ale uplynula dlhá doba. Hádam si nás tí, ktorí nás mali radi, prídu vypočuť. Sľubujem, že im dáme veľa skvelej hudby a s láskou. Repertoár koncertu budú tvoriť, samozrejme, najmä skladby z 80. rokov, ako napríklad Villa Ada, Carmen, Osiřelá košilela či Veliké Lalulá, ale pribudnú aj novinky z albumu Fiat Lux, ktorý vyšiel v decembri 2014. Sú to súčasné piesne, avšak majú svoju typickú melodiku a rukopis Michala Pavlíčka," prezradila 52-ročná Basiková, ktorá sa venuje aj sólovej kariére, pričom je známa tiež z formácií Basic Beat, Precedens či mnohých muzikálov.


V hlavnom meste Slovenska sa kapela predstaví aj s Klaudiusom Kryšpínom (bicie) a Vendulou Kašpárkovou (klávesy), ktorí žijú v Austrálii. Formáciu doplnia aj spomínaný Michal Pavlíček, Jiří Veselý a Vilém Čok. "Koncertuje sa nám skvelo, je to ako keby tých 30 rokov ani nebolo. Hudobne si totiž výborne rozumieme, vzájomne sa inšpirujeme a rešpektujeme. Súčasné koncerty majú taký istý náboj ako kedysi, len sme všetci vyzretejší, ako profesionálne, tak aj ľudsky, a to je úžasné," vyhlásila speváčka. "Mnoho rokov nás k novej tvorbe a koncertovaniu prehovárali fanúšikovia, priatelia a organizátori. Stále sme odmietali, zdalo sa nám to totiž zbytočné alebo nevhodné, respektíve časovo nerealizovateľné. Keď sa však blížilo 30. výročie vzniku Stromboli, dostali sme ponuku, aby sme urobili spomienkový koncert v našej pôvodnej zostave. Povedali sme si, že do toho ideme. A vypredali sme O2 Arénu v Prahe, kam sa vojde desaťtisíc divákov," dodala.


Päťdesiatdeväťročný Michal Pavlíček zakladal Stromboli v roku 1986. Na prvých dvoch štúdiovkách Stromboli (1987) a Shutdown (1989) s formáciou spolupracovali napríklad Michael Kocáb, Iva Bittová, Zuzana Michnová, Michal Horáček, Ondřej Hejma alebo Lešek Semelka. Kapela po vydaní druhého albumu ukončila činnosť. Pavlíček v roku 2001 vydal ešte dvojalbum Stromboli in Quartet, ktorý obsahuje aj reedíciu spomínanej druhej nahrávky Shutdown.
Informácie pochádzajú od Nory Krchňákovej z agentúry Propaganda House a z archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies