Bar v mjanmarskom meste Rangú zatvorili a manažérov uväznili: Na letákoch bol Budha so slúchadlami

NETKY.SK • 11 December 2014, 09:35 • 2 min
Bar v mjanmarskom meste Rangú zatvorili a manažérov uväznili: Na letákoch bol Budha so slúchadlami

RANGÚN - Bar v mjanmarskom najväčšom meste Rangún úrady zatvorili pre použitie zobrazenia Budhu so slúchadlami. Informovala o tom dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Troch manažérov baru, vrátane švajčiarskeho občana, obvinili z bohorúhačstva pre "nevhodné použitie vyobrazenia Budhu", uviedol pre DPA nemenovaný príslušník polície.

 

"Môžete si všimnúť na Facebooku, akú silnú reakciu vyvolalo takého konanie," povedal. Usporiadatelia podujatia "by mali byť pokiaľ ide o vieru opatrní, keďže je to tu teraz veľmi citlivá téma".

 

Obvineným hrozia tresty maximálne do výšky dvoch rokov odňatia slobody a švajčiarskeho občana môžu deportovať, spresňujú právnici.

 

Klub Vgastro.bar, ktorý otvorili v stredu, dal do obehu tlačené a on-line verzie letákov s farebným obrázkom sochy Budhu, ktorá mala na hlave veľké slúchadlá. Leták bol propagačným materiálom pre nedeľňajšie klubové podujatie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies