Banskú Bystricu vyhlásili za Európske mesto športu 2017

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:42 • 2 min
Banskú Bystricu vyhlásili za Európske mesto športu 2017

BANSKÁ BYSTRICA – Banská Bystrica získala titul Európske mesto športu 2017. Oznámil to dnes banskobystrický primátor Ján Nosko v areáli Základnej školy Golianova, ktorá vychováva budúcu generáciu športovcov.

slovakia

left justify in out

Ako zdôraznil, rok poctivej práce, mapovania športovej infraštruktúry a tvorby športovej stratégie priniesol mestu pod Urpínom významný úspech. Galavečer oceňovania úspešných miest a prebratie vlajky v Európskom parlamente sa uskutoční 16. novembra tohto roku.

 

V oficiálnom liste Asociácie európskych miest športu (ACES Europe) jej prezident Gian Francesco Lupattelli uviedol: "Máme tú česť vyhlásiť Banskú Bystricu za Európske mesto športu 2017. Vaše mesto je naozaj dobrým príkladom športu pre všetkých ako nástroj zdravia, spájania sa, vzdelania a rešpektu, ktoré patria k hlavným cieľom ACES Europe. Vyvinuli ste príkladnú športovú stratégiu s dobrým športovým vybavením, programom a aktivitami." Na športovej mape Európy sa tak po Košiciach zviditeľní aj Banská Bystrica.

 

"Som veľmi rád, že sa nám titul podarilo získať. Je to ocenenie, ktoré nezískalo vedenie mesta, ale ľudia žijúci v Banskej Bystrici, žiaci, deti. Do ďalšieho obdobia nás to zaväzuje, aby sme plnili úlohy, ktoré sme si stanovili a odkonzultovali s hodnotiacou komisiou. Nasleduje polrok príprav, keď sa budeme snažiť konkretizovať jednotlivé aktivity týkajúce sa dobudovania športovej infraštruktúry, vyčlenenia finančných prostriedkov pre rok 2017. Verím, že sa z titulu budú tešiť všetci Banskobystričania," konštatoval Nosko.

 

Európske mesto športu bude v budúcom roku reprezentovať 12 tvárí – úspešných športovcov, ktorí zviditeľňujú Banskú Bystricu na národnej i medzinárodnej úrovni. "Celý budúci rok bude naše mesto žiť športom. Máme veľa tvárí, ktoré dosahujú vo svete športu merateľné a krásne výsledky, preto ich chceme do tohto procesu zapojiť. Každý mesiac bude venovaný konkrétnym športom, ktoré budú prezentovať naši ambasádori," doplnil Martin Turčan, druhý zástupca primátora.

 

Od dnešného dňa funguje už aj internetová stránka www.emsbb.sk, ktorá má ambíciu mapovať športové dianie v meste olympijských víťazov a úspešných športovcov. Do sekcií s názvom Športoviská i Kluby a združenia si môžu jednotlivé športové subjekty pridávať informácie samostatne. Podobne majú aj možnosť uverejňovať aktuality a články, v ktorých sa chcú pochváliť svojimi úspechmi. Zaujímavé informácie sú dostupné aj na Facebooku - Banská Bystrica - Európske mesto športu 2017.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona