Banskú Bystricu ovládne v utorok a stredu dixieland

NETKY.SK • 4 Máj 2013, 14:19 • 2 min
Banskú Bystricu ovládne v utorok a stredu dixieland

BANSKÁ BYSTRICA - Centrum Banskej Bystrice bude v utorok a stredu dejiskom 18. ročníka Medzinárodného dixielandového festivalu, patriaceho do série United Europe Jazz Festival. Milovníkom džezu a zvlášť dixielandu ponúkne na Námestí SNP dvanásť koncertov v podaní džezových muzikantov a spevákov zo Slovenska, Poľska, Maďarska a Česka a aj večernú jam session, ktorá v reštaurácii na Národnej ulici uzavrie utorkový program. Vstupné sa na koncerty ani jam session neplatí.

slovakia

left justify in out

Ako pre agentúru SITA uviedla Ľudmila Grausová z mestskej organizácie Park kultúry a oddychu, ktorá festival organizuje, koncerty na Námestí SNP sa budú striedať na dvoch pódiách – hornom a dolnom - aby program nebol prerušovaný dlhými prestávkami na prípravu kapiel. „Kým v minulosti sme mali takzvané mladé pódium pre začínajúce kapely, teraz budú obe pódiá rovnocenné. Koncerty sa budú konať za každého počasia, obecenstvo bude mať pre prípad dažďa pripravené prekryté hľadisko,“ povedala Grausová. Ako hlavnú hviezdu festivalu si netrúfa označiť nikoho, osobne odporúča najmä koncert maďarského saxofonistu Gábora Bollu s kvartetom slovenského trúbkara Lukáša Oravca.

Pozvánkou na festival bude krátko pred jeho začiatkom v utorok popoludní prejazd sprievodu motoriek Chopper klubu Banskou Bystricou. Sprievodným podujatím festivalu je výstava Jazzové fotografie Patrika Marka, inštalovaná od 29. apríla do 12. mája v Radnici na Námestí SNP. United Europe jazz festival, respektíve Jazzový festival zjednotenej Európy, je od roku 2002 spoločný názov pre štyri navzájom prepojené májové džezové festivaly v krajinách V4 – konkrétne v českom Hradci Králové, maďarskom Salgótarjáne, poľskom Zakopanom a v Banskej Bystrici.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies