Banskobystrický samosprávny kraj predal svoju poslednú polikliniku

NETKY.SK • 24 Jún 2013, 15:16 • 2 min
Banskobystrický samosprávny kraj predal svoju poslednú polikliniku

BRATISLAVA - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) predal svoje posledné zdravotnícke zariadenie, Polikliniku v Banskej Bystrici. Novým vlastníkom sa stala Slovenská autobusová doprava (SAD) Lučenec, a.s. Ako pre agentúru SITA uviedol predseda BBSK Vladimír Maňka, zmluvu s novým majiteľom podpísali uplynulý týždeň.

slovakia

left justify in out

SAD Lučenec ponúkla za Polikliniku v Banskej Bystrici milión eur. Peniaze si samosprávny kraj odpočíta z dlhu, ktorý má voči tejto spoločnosti. "My sme im dlhovali ešte z minulých období finančné prostriedky, čiže je to započítané. Milión eur sme dostali, to znamená o toľko sme im menej dlžní," povedal banskobystrický župan. Ako pokračoval, zdravotná starostlivosť bude v budove zachovaná najmenej ďalších 15 rokov a to na viac ako polovici plochy nehnuteľného majetku polikliniky. Kraj vyrokoval, že lekári, ktorí v poliklinike aktuálne sídlia, tam zostanú aj po zmene majiteľa a s rovnakými podmienkami. Podľa Maňku sa mal nový vlastník zároveň zaviazať k tomu, že investuje do rekonštrukcie budovy. 

Ako uviedol predseda BBSK, poliklinika bola dlhodobo v strate a vyžadovala značné finančné prostriedky. "Pre nás to bola záťaž, bola to posledná poliklinika, ktorú sme mali v našom vlastníctve," skonštatoval Maňka s tým, že sa ju bezúspešne snažili prenajať tri roky a aj jej samotný predaj vyšiel až na tretíkrát. 

Záujem o polikliniku prejavil okrem SAD Lučenec ešte jeden záujemca, spoločnosť Garo s.r.o. Tá však bola zo súťaže vylúčená, nakoľko nezložila požadovanú zábezpeku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona