Banskobystrický primátor Gogola to prestrelil: Google chce, aby zmenil kampaň!

NETKY.SK • 16 Október 2014, 10:08 • 2 min
Banskobystrický primátor Gogola to prestrelil: Google chce, aby zmenil kampaň!

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrický primátor Peter Gogola (46) to poriadne prešvihol, napísal denník Plus 1 deň na šiestej strane. Vo svojej predvolebnej kampani si vypožičal logo svetoznámej spoločnosti a prispôsobil jej názov na svoje priezvisko.

slovakia

left justify in out

Pozmenené logo svieti nielen na bilbordoch, ale aj na sociálnej sieti či pohľadniciach, ktoré dostali Banskobystričania do svojich poštových schránok.

 

Podľa vyjadrenia spoločnosti Google Slovensko je pravidlom, že akékoľvek identifikačné grafické alebo slovné prvky nie je možné využiť bez ich povolenia. Sú totiž jedným z nástrojov marketingu, ale aj strategického manažmentu, ktorých cieľom je odlíšiť spoločnosť od zvyšku trhu. Ochrana značky zahŕňa okrem iného aj modifikáciu slov, ich delenie, spájanie či inú úpravu slov.

 

"Vzhľadom na to, že uvedené logo a ďalšie prvky boli využité bez nášho vedomia, požiadali sme o nápravu a veríme, že k nej dôjde čo najskôr. Google v žiadnom prípade nepodporuje žiadnu politickú stranu alebo kampaň," uviedol Pavel Durik zo spomínanej spoločnosti. Primátor Peter Gogola tvrdí, že nič neporušil.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona