Banskobystrický kraj si stojí za rozhodnutím udeliť RegioJetu licenciu

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 16:09 • 2 min
Banskobystrický kraj si stojí za rozhodnutím udeliť RegioJetu licenciu

BANSKÁ BYSTRICA - Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) nevyhovel protestu prokurátora proti rozhodnutiu vydať licenciu firme RegioJet na prevádzku autobusovej linky Banská Bystrica – Nitra – Bratislava.

slovakia

left justify in out

 Informoval o tom dnes hovorca BBSK Vladimír Gürtler s tým, že župa postupuje v zmysle zákona. „Predpokladáme, že Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR sa s názorom BBSK stotožní, keďže ministerstvo už raz v podobnej veci rozhodlo. V opačnom prípade budeme iné ako potvrdzujúce stanovisko ministerstva vnímať ako čisto politické rozhodnutie,“ dodal Gürtler.

 

Firma RegioJet prevádzkuje autobusovú linku Banská Bystrica – Nitra – Bratislava od začiatku februára, licenciu na to jej BBSK udelil v polovici januára. O udelenie licencie spoločnosť RegioJet požiadala BBSK po tom, ako jej túto licenciu ešte vlani na jeseň odmietol udeliť Bratislavský samosprávny kraj. Firma sa zároveň proti rozhodnutiu Bratislavského samosprávneho kraja odvolala na ministerstvo dopravy, ktoré jej odvolaniu vyhovelo. 

 

Prokurátor banskobystrickej krajskej prokuratúry však proti rozhodnutiu BBSK o udelení licencie podal v polovici marca protest. Odôvodnil ho nepreskúmateľnosťou rozhodnutia a avizoval, že po prípadnom nevyhovení protestu predloží vec na rozhodnutie nadriadenému orgánu, ktorým je pre tento prípad ministerstvo dopravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona