Banskobystrická základná škola pri incidente s požitím dezinfekcie odmieta tvrdenia o šikane

NETKY.SK • 25 Apríl 2023, 13:00 • 2 min
Banskobystrická základná škola pri incidente s požitím dezinfekcie odmieta tvrdenia o šikane

BANSKÁ BYSTRICA - Základná škola (ZŠ) Pieninská odmieta, že by dievča, ktoré v škole nevedomky požilo tekutý dezinfekčný prostriedok, bolo dlhodobo šikanované. Informoval o tom Miroslav Strelec z kancelárie primátora mesta s tým, že škola udalosť po incidente overovala.

slovakia

left justify in out

K incidentu na ZŠ došlo v pondelok (24. 4.) po hodine telesnej výchovy, keď išli žiaci šiesteho ročníka späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat sa napilo z vlastnej fľaše a obsah tekutiny vypľulo na dlážku. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť triedna učiteľka. O tom, odkiaľ dezinfekčný prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť. "Žiaci nemajú k čistiacim prostriedkom, ktoré sa používajú na upratovanie, prístup. Sú uzamknuté v miestnostiach, kam sa deti nedostanú," uviedla samospráva.

 

Vedenie ZŠ po incidente kontaktovalo záchranárov a podľa pokynov zdravotníkov bola žiačke poskytnutá prvá pomoc. Následne bolo dievča prevezené do banskobystrickej detskej nemocnice. Podľa mesta žiačka nemala poškodené sliznice nosa a ústnej dutiny. Škola v súvislosti s incidentom odmieta, že by dievča bolo dlhodobo šikanované. Do skončenia policajného vyšetrovania sa k prípadu nebude bližšie vyjadrovať.

 

"V základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Banská Bystrica sa šikanovanie v žiadnom prípade netoleruje. Aj pri najmenšom náznaku, riaditeľ každej jednej základnej školy okamžite koná a situáciu rieši," dodala vedúca Školského úradu, oddelenia školstva a mládeže MsÚ Banská Bystrica Jana Odrobiňáková. Udalosť na ZŠ Pieninská preveruje aj polícia. V súvislosti s prípadom prijala trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona