Banskobystrická latka v dokonalej diváckej podobe aj so svetovými výkonmi

NETKY.SK • 9 Február 2017, 11:13 • 2 min
Banskobystrická latka v dokonalej diváckej podobe aj so svetovými výkonmi

Banská Bystrica - Banskobystrická latka sa v 23. ročníku opäť predstavila divákom v dokonalej podobe. Zachovala si svoju svetovosť účasťou najväčších hviezd, s dvoma olympijskými víťazmi z Ria, s najlepšími výkonmi roka, dramatickosťou strhla asi každého vo vypredanej hale na Štiavničkách a ustrážila si aj ďalšiu slovenskú pečať, keď Lukáš Beer pokoril 228 cm a pokúšal sa o prelomenie magických 230.

slovakia

left justify in out

Organizačný šéf Alfonz Juck spomenul aj ďalšiu tradičnú súvislosť tohto špecializovaného mítingu pod strechou. "Máme na čom stavať, na skvelých divákoch, tradícii, mene Banskobystrickej latky. Vždy však pri príprave začíname odznova, pretože nemáme dlhodobé partnera, okrem jedného. Pri ďalších neustále bojujeme, aby sme si získali ich priazeň. Stále máme pocit, akoby na Slovensku vznikol dojem, že takéto podujatie môžeme urobiť za lacný peniaz."

 

Verejnosť od BBL očakáva vždy skvelú zábavu a z tohto pohľadu boli organizátori podľa slov Alfonza Jucka nadmieru spokojní. "Bol to nepochybne opäť vydarený ročník, diváci sa zabávali, videli sme svetové výkony roka vo výške mužov. Naše predstavy sa naplnili, forma olympijského víťaza Kanaďana Dereka Drouina hneď v prvom štarte na takomto mítingu v Európe nás doslova šokovala. Nebol ďaleko od toho, aby po 233 prekonal aj 235 a vyrovnal kanadský rekord. No a 233 cm Poliaka Sylwestra Bednareka prekvapilo, videli sme asi hlavného favorita na HME v Belehrade. Zaplnilo sa hľadisko, prišli všetky hviezdy, ktoré si zaumienili organizátori získať. Môžeme pokojne budovať a zveľaďovať, aby sme aj 24. ročník tohto mítingu pripravili na podobnej úrovni."

 

Osobitosť 23. ročníka spočívala aj vo dvoch víťazoch a rozoskakovaní, ktoré sa však nedotiahlo do konca. "Bol som rád, že som Drouina a Bednareka presvedčil, aby si ešte skúsili 235 cm," vysvetľoval A. Juck. "Na takýchto mítingoch je to vždy na rozhodnutí samotných aktérov, na jednej strane môžu uznať, že ďalej už neskáču a hneď sa podelia o víťazstvo, alebo pokračujú v rozoskakovaní. Našťastie sa nechali presvedčiť a z vďačnosti aspoň po jednom skoku divákom ukázali. Prvýkrát v histórii sa prvenstvo na latke zdvojilo."

 

V súvislosti s BBL možno hovoriť o dokonalom diele. "Sme maximálne spokojní voči verejnosti, komunikáciou s publikom," zhrnul Alfonz Juck. "Vieme však aj o iných veciach, ktoré nás trápia, a to sa už nevidí. Finančné zabezpečenie nás najviac vyčerpáva a každý rok s ním máme problém, hlavne pri získavaní svetových hviezd. V zákulisí potrebujeme ešte niečo vylepšiť, aby sme všade spĺňali prísne kritériá svetovej kvality."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies