Banskobystričan spôsobil na ukradnutom aute dopravnú nehodu

NETKY.SK • 23 Jún 2014, 12:46 • 2 min
Banskobystričan spôsobil na ukradnutom aute dopravnú nehodu

PRIEVIDZA - Z prečinu krádeže a marenia výkonu úradného rozhodnutia obvinil poverený príslušník Obvodného oddelenia Policajného zboru (PZ) v Prievidzi 28-ročného Miroslava z Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

Ten v noci z 21. na 22. júna ukradol v Sebedraží v okrese Prievidza osobné motorové vozidlo Audi A6, ktoré mal jeho majiteľ zaparkované na neuzamknutom dvore. Polícia muža na ukradnutom Audi 6 vypátrala v Prievidzi a zaistila po tom, čo spôsobil dopravnú nehodu. TASR informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Elena Antalová. 

 

"Policajti mali informáciu, že vo vozidle nie je veľa pohonných hmôt. Preto obišli všetky čerpacie stanice a ich obsluhu upozornili, aby ich v prípade výskytu uvedeného vozidla kontaktovali. Policajtom o 02.25 h zavolala obsluha čerpacej stanice na Tolstého ulici, že hľadané vozidlo je práve u nich. Hliadka išla okamžite na túto čerpaciu stanicu, ale vodič Audi 6 už z nej odchádzal. Policajti išli za ním po Nábrežnej ulici, vozidlo následne dobehli a predpísaným spôsobom ho zastavovali. Vodič však na to nereagoval, ale naopak, zrýchlil a začal unikať smerom na Šulekovu ulicu. Tu v zákrute dostal šmyk a narazil do zaparkovanej Škody Octavia, ktorá sa po náraze posunula a poškodila ďalšie vozidlo, a to Škodu Octavia Combi. Po tomto náraze ostal vodič Audi 6 stáť, lebo vozidlo bolo po nehode nepojazdné," uviedla k prípadu Antalová. 

 

Podľa jej ďalších slov policajti vyzvali vodiča, aby vystúpil z vozidla, on však začal klásť aktívny odpor, preto boli voči nemu použité v zmysle zákona donucovacie prostriedky, a to hmaty a chvaty. "Policajti následne zistili totožnosť vodiča, Miroslav bol podozrivý zo spáchania dvoch trestných činov a Okresný dopravný inšpektorát mu uložil zákaz činnosti viesť motorové vozidlo až do mája 2016," doplnila. 

 

Za krádež auta a šoférovanie napriek zákazu hrozí obvinenému Miroslavovi až dvojročné väzenie. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies