Banskobystričan priznal lúpež a krádeže, pôjde na 4,5 roka do basy

NETKY.SK • 14 Október 2014, 11:53 • 2 min
Banskobystričan priznal lúpež a krádeže, pôjde na 4,5 roka do basy

BANSKÁ BYSTRICA – Na úhrnný trest štyri a pol roka odňatia slobody nepodmienečne za zločin lúpeže a opakované krádeže odsúdil Okresný súd v Banskej Bystrici 30-ročného Banskobystričana Jána Pištulu.

slovakia

left justify in out

Rozsudok súd vyhlásil po tom, ako schválil dohodu o vine a treste, ktorú uzavrel prokurátor a obvinený muž.

Pištula lúpež spáchal v apríli tohto roka. Na Námestí Štefana Moysesa v Banskej Bystrici na pravé poludnie napadol 42-ročného Aladára. Zozadu ho sotil a keď muž spadol na zem, strhol mu z krku zlatú retiazku s krížikom. Aladár utrpel zranenie nosa a krádežou retiazky s príveskom škodu takmer 60 eur. Krádeže Pištula tiež spáchal v Banskej Bystrici začiatkom roka. V istej predajni ukradol na dva razy päť kusov slnečných okuliarov v celkovej hodnote 30 eur. Raz večer na Námestí slobody prehľadal na zemi ležiaceho 54-ročného Karola a zobral mu zväzok kľúčov. Vyrušil ho však náhodný okoloidúci a Pištula svoje zlodejské počínanie nedokončil. 


Pištulu za krádeže vlani aj v tomto roku odsúdili na nepodmienečné tresty súdy v Prievidzi a v Banskej Bystrici. Ešte predtým ho za priestupky proti majetku postihli blokovou pokutou policajti zo Zvolena. 
V minulosti viackrát trestaný Pištula svoje konanie priznal, oľutoval a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Napadnutému Aladárovi musí nahradiť spôsobenú škodu 58 eur. 

 

Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvineného, že sa voči verdiktu súdu neodvolá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies