VIDEO Banské nešťastie v Indii si vyžiadalo najmenej 11 ľudských životov

NETKY.SK • 30 December 2016, 16:07 • 2 min
VIDEO Banské nešťastie v Indii si vyžiadalo najmenej 11 ľudských životov

NAÍ DILLÍ - Najmenej 11 baníkov zahynulo a niekoľko ďalších je zrejme ešte stále uviaznutých v bani na uhlie vo východoindickom štáte Džhárkhand, kde došlo vo štvrtok večer k závalu. Oznámili to dnes tamojší predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Štátna baňa je povrchová a jej veľká časť sa prepadla pri vstupnej bráne. Záchranné operácie sa mohli začať až dnes, keďže hustý dym v oblasti obmedzoval viditeľnosť.

 

Od nehody je nezvestných 23 pracovníkov, povedal dnes hovorca polície RK Malik. Uviedol, že pri záchrannej operácii vytiahli doteraz z trosiek 11 tiel a dvoch zranených, ktorí boli hospitalizovaní.

 

Podľa polície je stále nezvestných 12 ľudí a panujú obavy, že uviazli za závalom, ale vedenie bane trvá na tom, že nezvestní sú už iba dvaja pracovníci.

 

"Zasypalo desať baníckych vozidiel, každé z nich zvyčajne obsluhuje jeden človek. Všetky boli z trosiek vytiahnuté. Chýbajú maximálne dvaja či traja ľudia," uviedol riaditeľ bane SK Singh.

 

Takmer 200 príslušníkov národných síl rýchlej reakcie pomáha pri záchrannej operácii štátnym organizáciám, informovali indické médiá. Štátna organizácia Coal India, ktorá je majiteľom bane, nariadila vyšetriť príčinu závalu a oznámila, že rodiny obetí dostanú finančné odškodnenie.

 

Indické ministerstvo baníctva označilo zosuv za bezprecedentný. Časť svahu s dĺžkou 300 metrov a šírkou 110 metrov sa totiž zosunula dole asi o 35 metrov, zrejme pozdĺž skrytej zlomovej línie.

 

India je tretím najväčším producentom uhlia vo svete, avšak bezpečnostné opatrenia v jej uhoľných baniach sú slabé a nehody časté. Podľa vládnych údajov zahynulo vlani pri nehodách v uhoľných baniach v krajine 37 ľudí a 141 ďalších utrpelo zranenia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies