Banská Štiavnica sa do Dní európskeho kultúrneho dedičstva zapojí sériou podujatí

NETKY.SK • 14 September 2017, 06:00 • 2 min
Banská Štiavnica sa do Dní európskeho kultúrneho dedičstva zapojí sériou podujatí

BANSKÁ ŠTIAVNICA - Sériou septembrových podujatí, ktoré návštevníkom priblížia menej i viac známe zákutia mesta a jeho okolia, sa Banská Štiavnica zapojí do akcie Dni európskeho kultúrneho dedičstva. Prvým z nich bude prednáška o poznatkoch archeologického výskumu, ktorý prebieha na lokalite Staré mesto (Glanzenberg) nad Banskou Štiavnicou.

slovakia

left justify in out

Ako informuje riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Región Banská Štiavnica Igor Kuhn, záujemcovia o prednášku sa stretnú vo štvrtok 14. septembra o 13.00 h na Námestí svätej Trojice. Do témy ich vovedie archeológ a riaditeľ Slovenského banského múza v Banskej Štiavnici Jozef Labuda. "Spolu vystúpia na archeologickú lokalitu, kde už desaťročia prebieha archeologický výskum. Tam si budú môcť prezrieť nálezy in situ spoločne s odborným výkladom," uviedol Kuhn.

 

Dni európskeho kultúrneho dedičstva prinesú do mesta aj ďalšie podujatia. Záujemcovia sa môžu tešiť na návštevu barokovej jezuitskej lekárne v Štiavnických Baniach, sprevádzanie po židovských pamiatkach v meste, neformálnu komentovanú prehliadku expozície Jozefa Kollára, putovanie po banskoštiavnickej kalvárii či koncert a prednášku o architektúre vilovej štvrte v Banskej Štiavnici a ďalšie podujatia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona