Banská Bystrica získala produktívneho obrancu Maioneho

NETKY.SK • 25 Júl 2016, 16:30 • 2 min
Banská Bystrica získala produktívneho obrancu Maioneho

BANSKÁ BYSTRICA – Vicemajster z vlaňajšej sezóny najvyššej slovenskej hokejovej súťaže HC '05 iClinic Banská Bystrica získal do svojho mužstva na novú sezónu najproduktívnejšieho obrancu ECHL Mathewa Maioneho. Ide o 25-ročného Kanaďana s talianskym pasom, ktorý vo vlaňajšej sezóne pôsobil v Bramptone Beast a Wheelingu Nailers. V 96 zápasoch zaznamenal 77 bodov za 17 gólov a 60 asistencií.

slovakia

left justify in out

"Je to špičkový ofenzívny obranca, ktorý nám v zostave chýbal. Sme veľmi radi, že sme ho získali a veľa si od neho sľubujeme. Verím, že nám bude nápomocný hlavne v presilových hrách," povedal pre TASR športový manažér klubu spod Urpína Július Koval, pričom pripomenul, že o tohto hráča bol záujem i zo strany viacerých zahraničných klubov: "Mal veľa iných ponúk. Spravili sme však v našom klube dobrú robotu, takže môžeme byť teraz radi, že oblečie práve bystrický dres."

 

Vedenie HC '05 iClinic dotiahlo pred aktuálnou novou sezónou už tretieho hokejistu zo zámoria. V kádri figurujú kanadský obranca Ty Wishart a kanadský útočník Jordan Hickmott. Navyše v Banskej Bystrici zostal americký gólman Jason Bacashihua. "Káder sme už uzavreli na 99 percent. Ak by sa však na trhu objavil jeden kvalitný zaujímavý útočník, tak po ňom siahneme. Netajíme pred novou sezónou majstrovské ambície, uvidíme teda, ako sa bude situácia v tabuľke počas základnej časti vyvíjať a podľa toho sa ešte zariadime," dodal Koval.

 

Hokejisti Banskej Bystrice budú hrať prípravné a súťažné zápasy od augusta tohto roku s novým logom na svojich dresoch. Vedenie klubu sa ho rozhodlo inovovať po jedenástich rokoch, teda od samotného vzniku v roku 2005. Kým v starom logu bol zobrazený baran so sklonenou hlavou, v novom je už vyobrazený priamy a bojovný pohľad. "Staré logo podľa nášho názoru už dostatočne nevyjadrovalo emócie, vlastnosti a filozofiu klubu, preto sme sa rozhodli pre radikálny krok. Výsledkom je nový výraz barana plného sily a bojovnosti. Lepšie korešponduje so štýlom hry i výsledkami tímu v ostatných rokoch,“ uviedol na pondelkovej tlačovej konferencii riaditeľ HC '05 iClinic Banská Bystrica Michal Longauer. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies