BANSKÁ BYSTRICA: V kraji bude dnes na cestách viac policajtov

NETKY.SK • 28 Október 2011, 20:54 • 2 min
BANSKÁ BYSTRICA: V kraji bude dnes na cestách viac policajtov

BANSKÁ BYSTRICA: V kraji bude dnes na cestách viac policajtov

slovakia

left justify in out

img

Celokrajská osobitná kontrola sa uskutoční dnes na cestách Banskobystrického kraja.
Ako TASR informovala banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Vašková, zameraná má byť na kontrolu dodržiavania ustanovených a obmedzených rýchlostí jazdy vozidiel i dodržiavania základných povinností vodiča. Ďalej na používanie reflexných prvkov u nemotorových účastníkov cestnej premávky počas zníženej viditeľnosti, kontrolu na odhaľovanie priestupkov v dynamike cestnej premávky, najmä v súvislosti s porušovaním zákazu predchádzania, nedania prednosti v jazde, ako aj nesprávneho spôsobu jazdy. Tiež na pátranie po osobách a veciach.
Ako hovorkyňa odôvodnila, Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici zaevidovalo v poslednom období nepriaznivý vývoj v dopravno-bezpečnostnej situácii, ktorý poukazuje na zvýšený podiel dopravných nehôd s tragickým následkom. Kontrola sa teda koná s cieľom zlepšiť dopravno-bezpečnostnú situáciu, najmä vo vzťahu k zníženiu následkov dopravných nehôd na živote a zdraví na území kraja a tiež v súvislosti s očakávaním podstatného nárastu intenzity cestnej premávky v priebehu blížiaceho sa sviatku Všetkých svätých.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona